Skoči na glavno vsebino

Ustvarjanje prenosa v živo

Kanal za prenose v živo ustvarite sami preko Arnesovega video portala. V primeru, da še niste prijavljeni vas bo portal sam preusmeri na stran za prijavo.

Po uspešni prijavi v desnem zgornjem kotu izberete gumb V živo, s katerim pričnete z urejanjem vašega kanala za prenos v živo.

Prikažejo se nastavitve, ki so prikazane na spodnji sliki. Pri osnovnih nastavitvah velja opozoriti na označene nastavitve začetka in predvidenega konca prenosa. Omenjeni nastavitvi označujeta okviren čas izvedbe prenosa, a bo pretakanje v živo vidno tudi izven izbranega časovnega intervala.

V nadaljevanju so na voljo dodatne nastavitve, ki so prikazane spodaj.

1. Način klepeta

Pri načinu klepeta, so na voljo naslednje nastavitve, pri čemer je samodejno izbrana možnost onemogočenega klepeta.

  1. Javen – javno viden klepet, kjer lahko sodelujejo vsi gledalci brez prijave.

  2. Samo za prijavljene – klepet je javno viden, a pišejo lahko le prijavljeni uporabniki.

  3. Samo vprašanja – pišejo lahko vsi gledalci (tudi neprijavljeni), zapise pa lahko vidi samo ustvarjalec prenosa oziroma uporabniki s pravicami ogleda ali urejanja na tem prenosu. Odgovorov na vprašanja gledalcev ni moč podajati v klepetu.

  4. Onemogočen – klepet ni vklopljen.

2. Pravice uporabnikov

Ob izbiri gumba Uredi pravice, se vam pojavijo možnosti, za dodeljevanje pravic ostalim uporabnikom, na podlagi njihovega AAI računa. Odpre se okno, kjer v prvem polju navedete enega, ali več uporabnikov, kot je to prikazano na spodnji sliki.

Ko uporabnike dodate, se jim bo privzeto nastavila pravica za ogled. Spremembo pravic uredite tako, da želenega uporabnika izberete (1. točka spodnje slike), in nato izberete Spremeni pravice (2. točka spodnje slike).

3. Napredne nastavitve

V naprednih nastavitvah lahko med drugim nastavite samodejno snemanje prenosa, ki je kasneje na voljo v vašem profilu. Nastavitev je prikazana na spodnji sliki.

V sklopu naprednih nastavitev, lahko prav tako omogočite avtentikacijo, ki preprečuje, da bi se v vaš prenos vključila nepooblaščena oseba. Pri izbiri te možnosti, se najprej prepričajte, da sistem, ki bo uporabljen za prenos, avtentikacijo tudi podpira. Pri generiranju podatkov za prenos, se vam bo namreč generiralo tudi uporabniško ime in geslo, ki služi temu namenu.

Ko nastavitve vašega kanala shranite oziroma potrdite, se vam prikaže spodnje obvestilo.

Tu se nahajajo vsi podatki, ki jih potrebujete za pričetek prenosa preko izbrane programske opreme. Svetujemo vam, da si podatke skopirate, preko gumba Kopiraj v odložišče in jih prilepite nekam, kjer vam bodo kasneje na voljo, za ureditev in pričetek pretakanja v živo. Zgornjih podatkov ne delite z drugimi osebami, saj ti vsebujejo vse informacije, ki so zahtevane za pretakanje v živo preko vašega kanala.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)