Pogoste težave

Težave pri prijavi

V Zoom ste se uspešno prijavili, a imate basic verzijo

Pomoč pri povečanju varnosti konference

Težave pri prijavi

Napaka: Something went wrong while you tried signing in with SSO
Takšna napaka se najpogosteje pojavi, kadar ste zoom z e-naslovom povezanim z vašim AAI računom že uporabljali. Najenostavneje bo, če se na zoom.us ponovno prijavite s tem računom in račun izbrišete (https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201363243-Deleting-or-terminating-your-account). Po izbrisu je potrebno počakati nekaj minut, za tem vam bi morala AAI prijava preko arnes-si.zoom.us spet delovati.

V Zoom ste se uspešno prijavili, a imate basic verzijo

Licenčno verzijo Zooma lahko pridobijo pedagoški delavci na srednjih, osnovnih in glasbenih šolah ter vzgojitelji v vrtcu in dijaških domovih. V kolikor spadate med zgornje uporabnike, ki so upravičeni do licenčne različice in te po vpisu niste pridobili, se najprej obrnite na vašega računalničarja oziroma skrbnika portala SIO.MDM. Za uspešno pridobitev morajo biti vaši podatki v portalu pravilno vneseni. Skrbnik mora biti pozoren tudi na to, da je atribut schacHomeOrgType pravilno nastavljen, glede na tip organizacije, iz katere prihajate. Več informacij o atributu lahko preberete na povezavi: https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/sio-mdm/nastavitev-tipa-organizacije oziroma na strani 58. v navodilih za uporabo SIO.MDMa: https://aai.arnes.si/static/ldap/sio-mdm-navodila_v6_2018.pdf.

Pomoč pri povečanju varnosti konference

Na spodnji povezavi so na voljo navodila, ki vam bodo pomaga obvladovati kdo in kako se lahko prijavi v vaše konference. Priporočamo, da nastavitve nastavite pri vseh konferencah, ki jih izvajate, kjer želite v konferenci le določeno skupino ljudi ( na primer: razred).

Priporočamo vam, da si preberete naše smernice za boljšo varnost konferenc in bolj učinkovito uporabo storitve.

Smernice za uporabo storitve Zoom

Nastavitve so na voljo v brskalniški različici storitve Zoom in v namizni aplikaciji.

Nastavitve za povečano varnost konferenc v aplikaciji

Nastavitve za povečano varnost konferenc v brskalniku

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)