Oddaja zahtevka za digitalno strežniško potrdilo v portalu Digicert

Spodnja navodila so namenjena oddaji zahtevka certifikata za organizacije, ki imajo urejen dostop do spletnega vmesnika Digicert.

1. Prijava v spletni vmesnik

S svojimi uporabniškimi podatki se prijavite v vmesnik na povezavi https://www.digicert.com/account/login.php .

digicertLogin

Po prijavi se na levi strani odpre osnovni meni, kjer izberete gumb CERTIFICATES in nato v podmeniju opcijo Requests

digicertOsnovniMeni2

2. Izbira certifikata

Standard SSL – izberete, če želite pridobiti digitalno potrdilo za eno samo polno ime strežnika (angl. FQDN – fully qualified domain name) 

Multi-Domain SSL – v primeru izdaje certifikata za primarno ime strežnika in ostala alternativna imenta (več FQDN – jev)

Po izbiri kliknete na gumb “Order Now” .

 cert_request

3. Oddaja in potrditev zahtevka

V polje CSR vnesete kreirano CSR kodo. Navodila za generiranje CRS datoteke v posameznih platformah najdete na http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/digitalna-strezniska-potrdila/ .

Vašo organizacijo poiščete in izberete v meniju Organization in v poglavju Validity Period označite želeno veljavnost certifikata. Prav tako izberite ustrezno platformo na kateri teče strežnik. Če se platforma ne nahaja med ponujenimi možnostmi izberite Other.

Zahtevek potrdite s pritiskom gumba Submit Certificate Request.

digicertRequest

Oddan zahtevek mora biti potrjen še s strani administratorja. Čakajoče zahteve lahko preverite v podmeniju Requests. Po potrditvi boste od Digicerta na vaš elektronski naslov prejeli certifikat.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)