Reševanje težav pri povezovanju v omrežje eduroam

Če zaznate težave pri povezovanju v omrežje eduroam, nam lahko pooblaščena oseba organizacije sporoči podatke, ki nam bodo težave pomagale odpraviti. Pripravili smo navodila za naslednje operacijske sisteme:

1. Navodila za operacijski sistem Windows

S povezave ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam prenesite datoteko PodatkiZaArnes.exe – ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam/PodatkiZaArnes.exe.

Povežite se v omrežje eduroam.

Poiščite in zaženite program PodatkiZaArnes.exe.

V kolikor imate na napravi nameščen protivirusni program Windows Defender, vas bo ta ob zagonu programa opozoril o tveganju. Kliknite na Več informacij in v naslednjem koraku na Vseeno zaženi. V primeru, da vam antivirusni program javi, da gre za škodljivo programsko opremo, ga v času izvajanja programa izključite. Po koncu izvajanja antivirusni program spet vključite.

Program se bo zagnal in zbral podatke, ki jih Arnes potrebuje za odpravljanje težav.

Program je zaključil zbiranje podatkov. Kliknite na gumb V redu. Odprla se bo mapa z datotekami, ki jih pošljite na elektronski naslov ali naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake.

V mapi je lahko več datotek, število je odvisno od števila zagonov programa PodatkiZaArnes.exe. Označite vse datoteke in jih pošljite na elektronski naslov ali naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake.

2. Navodila za operacijski sistem Android

Odprite aplikacijo Google Play in poiščite program Network Analyzer. Program namestite.

Vzpostavite povezavo v omrežje eduroam.

Zaženite program Network Analyzer.

Pomikajte se po informacijah, dokler nimate enakega pogleda, kot je predstavljen na sliki.

Naredite posnetek zaslona.

Posnetek zaslona pošljite na elektronski naslov ali ga naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake.

3. Navodila za operacijski sistem Linux

Izvedite ukaz (echo $HOSTNAME && echo “–” && echo $(date) && echo “–” && netstat -r && netstat -r -A inet6 && echo “–” && ip addr show && echo “–” && cat /etc/resolv.conf && “–” && ping -4 -c 5 prestreljenik.arnes.si && ping -6 -c 5 prestreljenik.arnes.si) >> PodatkiZaArnes_$HOSTNAME_$(date ‘+%Y-%m-%d_%H-%M-%S’).txt.

Nastalo datoteko pošljite na elektronski naslov ali naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)