Navodila za prenos v živo, z uporabo aplikacije GoCoder

Za oddajanje slike in zvoka z uporabo mobilnega telefona ali tablice z iOS in Android operacijskim sistemom, potrebujete ustrezno aplikacijo za povezavo z Arnesovim strežnikom. Priporočamo uporabo aplikacije Wowza GoCoder (iOS , Android).

Pred uporabo aplikacije je potrebno na Arnes video portalu ustvariti nov kanal za prenose v živo.

Po namestitvi in zagonu aplikacije, se vam odpre slika z osnovno razlago gumbov

Izberite ikono Connection info

Na Arnesu uporabljamo Wowza Streaming Engine

Pojavi se več nastavitvenih možnosti

Pri Host pod možnost Server vpišete prenosi.arnes.si (oziroma prenosi2.arnes.si, če je rtmp naslov za vaš video prenos na video portalu na prenosi2.arnes.si), port pustite privzeti 1935

Izberite Back, da se vrnete korak nazaj in nato pod Application vpišete ime vaše aplikacije ter pri Stream Name vpišete arnes .Ime vaše aplikacije dobite pri ustvarjanju novega prenosa v živo kot del parametra URL za oddajanje, pri čemer v polje Application vpišete zgolj del za zadnjim /, ki vsebuje številke in črke v obliki kot je za primer 123-2017-11-1-123a

Izberite Back, da se vrnete korak nazaj in nato pod Source Authentication v polje Source Username vpišete vaše uporabniško ime, ki je v obliki števil kot primer 123, ter v polje Source Password vaše geslo za prenose. Oba podatka pridobite ko ustvarite prenos v živo preko portala Arnes video.

Za zaključek pritisnite “Done”.

Za spremembo kvalitete videa, na začetnem zaslonu izberite “Options”.

Priporočamo, da nastavite Video Size na 720p v kolikor vam to pasovna širina omogoča, ter vklopite možnost Auto Restart

Za začetek prenosa v živo na osnovnem zaslonu izberite gumb z veliko rdečo piko.

Po uspešno vzpostavljeni povezavi s strežnikom, se oddajanje slike in zvoka avtomatično začne.

Delovanje prenosa v živo, lahko preverite tako, da odprete vaš kanal za prenos v živo, kjer lahko vidite sliko in slišite zvok, kot ga oddajate na strežnik.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)