Skoči na glavno vsebino

Arnes na 10. mednarodni konferenci SIRikt 2016

ponedeljek, 5. 9. 2016 15:45

Arnes_SIRiktKonferenca SIRikt je največji izobraževalni dogodek v Sloveniji, ki bo potekal 6. in 7. oktobra v Kranjski Gori. Na konferenci boste lahko udeleženci prisluhnili tudi predavanjem, na katerih bo predstavljena uporaba Arnesovih storitev.

SIRiktova desetka za učenje

Naslov letošnje konference je SIRiktova desetka za učenje, zato bo še posebej svečano. Med plenarnimi predavanji, katerih geslo je »Učenje naj bo!«, se bo Tomi Dolenc na predavanju z naslovom »Arnes v šole, za šole in/ali Kdo sem na spletu?« ozrl na deset »Siriktovih« in pred tem tudi deset »Mirkovih« let in tudi v prihodnost, natančneje v leto 2020.

V sklopu Odprto učenje (#bezibezi) bo Maja Vreča spregovorila o razcvetu brezplačnih odprtih spletnih tečajev in o Arnesovem tečaju o varni rabi interneta in naprav, ki postavlja smernice, kako postati kompetenten »e-državljan« in pokriva celotno področje digitalne varnosti.

Včasih se nam zazdi, da nas internet prehiteva, še posebej, če na hitro pogledamo v statistiko incidentov nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT. Zanimivo predavanje o spletnih goljufijah, posebnostih in njihovem razmahu v letu 2015 pripravlja Marta Štefanič, sodelavka programa Varni na internetu.

Martin Božič bo predstavil novo storitev Arnesa, ki omogoča nove in bolj napredne načine uporabe spletnega učnega sistema Moodle.

Janko Harej in Roman Čuk pripravljata predavanje o novem kolesu na vseh šolah, ki smo ga spoznali že v preteklem šolskem letu, ko je bil v vse osnovne šole uveden informacijski sistem Kolesar.

V sklopu Ustvarjamo za učenje (#ustvarjalnica) bosta Maja Vičič Krabonja in Simon Dražič spregovorila o videoposnetkih, ki v generaciji milenijcev postajajo glavni vir učenja in o tem, zakaj je ravno portal Arnes Video namenjen izobraževanju in raziskovanju.

Svoje izkušnje delijo vzgojitelji, učitelji, profesorji, raziskovalci …

Na že 10. mednarodni Konferenci SIRikt (Splet izobraževanja in raziskovanja z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo) se bodo znova srečali in delili svoje izkušnje uporabe IKT vzgojitelji, učitelji, ravnatelji, univerzitetni profesorji, raziskovalci, študenti, učenci in najrazličnejši strokovnjaki s področja izobraževanja ter drugih znanosti. Na konferenco SIRikt se lahko prijavite tukaj.

Preberite še:

prispevek_Arnes_SIRikt

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)