Skoči na glavno vsebino

Delavnici RIPE NCC v Tehnološkem parku v Ljubljani

četrtek, 29. 8. 2013 11:55

Poleg zagotavljanja kakovostne infrastrukture in storitev je ena ključnih Arnesovih nalog izobraževanje – tako svojih uporabnikov kot širše javnosti. Arnes nudi podporo različnim organizacijam, kot je na primer RIPE NCC, pri organizaciji dogodkov in prenosu znanja v skupnost ponudnikov in uporabnikov interneta.

Danes v četrtek 29. in jutri v petek 30. avgusta 2013 RIPE NCC s pomočjo Arnesa v Tehnološkem parku v Ljubljani organizira delavnici RIPE Database Training Course in IPv6 for LIRs Training Course.

Delavnici sta prvenstveno namenjeni lokalnim internetnim registrom, ki so vsakdanji uporabniki podatkovne baze internetnih virov, ki jo vzdržuje RIPE NCC. Petkova bo posebej zanimiva za vse, ki se lotevajo prenove omrežij in storitev na novo različico internetnega protokola – IPv6. Na delavnici »Database« bomo dodobra spoznali uporabnost in pomembnost RIPE-ove baze internetnih virov in poglobili svoje znanje kako te podatke uporabljati v lastnem informacijskem sistemu. Od delavnice »IPv6« pa pričakujemo predvsem svež zagon v procesih uvajanja IPv6.

RIPE NCC je eden izmed petih regionalnih internetnih registrov (RIR), ki so zadolženi za zagotavljanje pravične porazdelitve in odgovorno upravljanje naslovov IP in s tem povezanih virov. Ti viri so potrebni za stabilno in zanesljivo delovanje interneta in posledično svetovnega spleta.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)