Skoči na glavno vsebino

Idealna priložnost za vse mlajše raziskovalce: Odprta znanost in superračunalništvo

sreda, 25. 1. 2023 15:31

Program za mlade talente in TNC konferenca

Future Talent Programme (FTP), kot je uradno ime programa v organizaciji GÉANT Learning and Development (GLAD), mlajšim raziskovalcem in ekspertom iz različnih znanstvenih disciplin omogoča vrhunsko priložnost za razvoj veščin javnega strokovnega nastopanja in izdelave naprednih prezentacij ter v končni fazi tudi predstavitev njihovega dela na mednarodni konferenci TNC23. TNC je sicer največja in najbolj prestižna konferenca s področja izobraževanja in omrežij, ki povezuje raziskovalce, odločevalce, raziskovalne inštitute in univerze iz več kot 70-ih držav.

Kdo ali kaj je organizator programa?

Vseevropsko raziskovalno in izobraževalno omrežje GÉANT letos znova organizira program za razvoj mladih raziskovalnih talentov. Ker je Arnes soustanovitelj GÉANT, se lahko v program prijavijo tudi raziskovalci iz slovenskih znanstveno-raziskovalnih inštitucij. Izmed vseh prijavljenih bo Arnes lahko v program nominiral tri kandidate.

Kaj dobite in kakšen izziv vas čaka?

Izbrani udeleženci programa boste dobili priložnost strokovnega nadgrajevanja in brezplačno (s kritjem vseh stroškov) udeležbo na konferenci TNC23 v Tirani, Albanija. V sklopu programa boste lahko sodelovali v interaktivnih delavnicah pod strokovnim mentorstvom in tako izpopolnili vaše veščine za javno nastopanje s pomočjo različnih tehnik. Vaš izziv v naslednji fazi predstavlja kratka video predstavitev vašega raziskovalnega dela na način, ki bo navdušil domače kot mednarodno občinstvo nad vašim delom. O podrobnosti izziva vas bo Arnes kontaktiral v primeru, da se uvrstitve v ožji izbor.

Kaj mora vsebovati vaša dokumentacija in kdaj je rok oddaje?

Tri kandidate za sodelovanje v programu z možnostjo kratke predstavitve njihovega dela konferenci bomo izbrali, če bodo njihove prijave ustrezale naslednjim pogojem:

 • Prijavitelj je del kateregakoli IT programa kot udeleženec ali izvajalec
 • Tema predstavitve mora biti s področja računalniških omrežij, odprte znanosti ali superračunalništva oz. kako drugače povezana s tehnologijo in mora vsebovati:
  • Naslov kratke predstavitve
  • Ime prijavitelja
  • Inštitucijo prijavitelja
  • Kratko biografijo prijavitelja
  • Pet ključnih besed
  • Kratko predstavitev ideje (največ 500 besed)
 • Prijavitelji se s prijavo obvežejo, da bodo sodelovali v programu na daljavo (tri virtualne delavnice v aprilu in maju)
 • Prijava mora biti oddana v angleškem jeziku, ki je uradni jezik programa kot tudi konference, na: info@arnes.si (TNC23 naj bo zadeva e-sporočila), kjer smo vam na voljo tudi za vprašanja.
 • Rok za oddajo je vključno 20. 2. 2023.

Nekaj vtisov dosedanjih udeležencev si lahko ogledate tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)