Skoči na glavno vsebino

Peta izvedba tečaja o varni rabi interneta in naprav

sreda, 26. 10. 2016 9:00

mooc-v_tecaj-o-varni-rabi-interneta-in-naprav_arnes_iStock_000048463446_Large_50016. novembra bomo na Arnesu začeli s peto izvedbo tečaja o varni rabi interneta in naprav (MOOC-V), na katerem boste pridobili znanje, ki vam bo pomagalo pri vašem strokovnem delu, ko tudi v vsakdanjem življenju. Pri prijavi uporabite svoj AAI-račun, ali pa si ustvarite novega. Ključ za vstop v tečaj je mooc2016november (podrobnejša navodila).

Tečaja se je že udeležilo več kot 3.000 udeležencev

Arnesovega brezplačnega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav, ki je namenjen javnosti, v prvi vrsti pa zaposlenim v izobraževanju in vsem, ki jih tovrstna problematika zanima, se je v prvih štirih izvedbah udeležilo več kot 3.000 udeležencev, kar 65 odstotkov udeležencev je uspešno zaključilo vse spletne aktivnosti. Tako velik interes je izjemen tudi v evropskih okvirih, visok odstotek uspešno zaključenega izobraževanja pa je naravnost neprimerljiv. Tudi tokrat boste aktivnosti prilagajali svojim željam in se znotraj tečaja izobraževali takrat, ko vam bo to najbolj ustrezalo.

Na izobraževanju se boste seznanili s pastmi, ki jih prinašajo internet in sodobne tehnologije in izvedeli, kako se pred njimi lahko zaščitite. Spoznali boste, da na spletu morda objavljate več, kot si želite in se seznanili z vplivom sodobnih tehnologij na zdravje in okolje. Kraja gesel, izsiljevalski virusi, »phishing«, spletne prevare, družbeni mediji in zasebnost, spletno vrstniško nasilje, odvisnost od spleta oziroma tehnologij – to je le nekaj tem, s katerimi se boste na izobraževanju lahko podrobneje seznanili in posledično internet uporabljali pametneje in varneje.

Udeleženci, ki boste uspešno zaključili spletni tečaj, boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«, če se boste poleg tega udeležili še delavnice v živo, pa tudi potrdilo o udeležbi na izobraževanju v trajanju 16 ur.

Namenjen je posameznikom in organizacijam

Predlagamo vam, da se na tečaj vključi čim več udeležencev z vaše organizacije, saj bodo tovrstna znanja vam in vašim sodelavcem koristila tako na delovnem mestu kot tudi doma. Udeležba na spletnem tečaju je za vse uporabnike brezplačna, prav tako bomo v Ljubljani izvedli vsaj 4 brezplačne delavnice, ki so pogoj za pridobitev potrdila o udeležbi.

 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)