Skoči na glavno vsebino

Osnovne operacije

Opomba: Testna storitev je bila 7.2.2019 ukinjena.

Spletni vmesnik storitve Arnes Mapa je razdeljen na več delov. Zgornji del vmesnika zajema iskanje datotek, podatke o uporabniku in preklapljanje med različnimi prikazi (datoteke, galerija, dejavnosti in zaznamki).

Iskanje datotek: datoteko poiščete tako, da v zgornjem desnem kotu kliknete na ikono   . Odpre se vnosno polje, kamor vnesete ime iskane datoteke.

Dodajanje datotek: s klikom na ikono    se odpre spodnji meni. Za prenos datoteke z lokalnega računalnika kliknite na “Pošlji”. Odpre se raziskovalec v katerem lahko poiščete in za prenos označite večje število datotek. Mapa in besedilna datoteka omogočata kreacijo map in tekstovnih datotek, slednje lahko urejate preko vgrajenega urejevalnika.

Operacije nad datotekami: gumb    odpre nastavitve s katerimi lahko datoteko preimenujete, izbrišete ali jo prenesete na lokalni računalnik.  

Upravljanje z mapami: spletni vmesnik omogoča urejanje strukture datotek, ki jih lahko po načinu povleci in spusti t.j. z miško izberete datoteko in jo premaknete v ustrezno mapo.

Spodnja ikonapredstavlja korensko mapo, sledi ji pot do trenutne mape v kateri se nahajate. Datoteko lahko prestavite v višje nivoje tako, da jo na zgornje opisan način premaknete v mapo na povezavi. 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)