Skoči na glavno vsebino

Čarovnik za nastavitve zvoka

Zvok je pri videokonferenčnem sodelovanju zelo pomemben, zato je priporočljivo, da uporabniki, ki bodo uporabljali mikrofon, pred uporabo zaženejo čarovnika za nastavitve zvoka in tako optimalno nastavijo svoj mikrofon, ter hkrati preverijo ali mikrofon deluje.

V meniju “Meeting” izberite “Audio Setup Wizard…”.

Odpre se vam čarovnik. Nadaljujte z “Next”.

Z gumbom “Play Sound” preverite delovanje vaših slušalk ali zvočnikov. Če slišite zvok lahko nadaljujete z “Next”.

Izberite vaš mikrofon iz seznama in nadaljujte z “Next”.

Za nastavitev glasnosti mikrofona pritisnite “Record” in preberite podčrtan stavek (ali poljuben stavek podobne dolžine). Nato s “Play Recording” preverite delovanje mikrofona. Če slišite svoj glas, mikrofon deluje in lahko nadaljujete z “Next”.

Ob pritisku na gumb “Record” se vam lahko pojavi dodatno okno, kjer morate dovoliti uporabo kamere in mikrofona. Potrdite in nadaljujete z “Allow”.

Za avtomatično nastavitev ustrezne jakosti mikrofona pritisnite “Test Silence”. Mikrofon bo zajel zvok vaše okolice – “tišino”, zato je pomembno, da v tej fazi ne povzročate nikakršnega zvoka. Nadaljujete z “Next”.

Nastavitev mikrofona in zvoka je zaključena. Zaključite s “Finish”.

Opomba: priporočjivo je da preverite “Silence Level”. Previsok “Silence Level” je lahko vzrok da udeleženci konference ne slišijo prvega dela besed po tišini. Prenizek “Silence Level” pa ima za posledico lahko stalno oddajanje šuma. Po izkušnjah sodeč so priporočljive vrednosti silence level med 10 in 30.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)