Skoči na glavno vsebino

Ustvarjanje novega strežnika iz prednameščene predloge

Do ustvarjalnika novega strežnika dostopate s klikom na gumb, v desnem zgornjem kotu, poimenovan Nov virtualni strežnik. V ustvarjalniku, v sklopu prvega koraka izberete kvoto, iz katere bodo črpani viri, oziroma organizacijo, v sklopu katere bo strežnik obstajal. Po izbiri kvote, se vam ponudijo možnosti distribucij operacijskih sistemov, kjer ob izbiri distribucije, pridobite več možnosti, oziroma verzij predlog, ki so za posamezno distribucijo na voljo. Če želite ustvariti strežnik brez predloge, izberete možnost Drugo in sledite navodilom tukaj.

Po uspešni izbiri distribucije in različice operacijskega sistema, sledi izbira paketa, oziroma količine virov, ki bodo dodeljeni napravi. To zajema število procesorskih jeder, pomnilnika in diska*

*Količino dodeljenih virov napravi, lahko kasneje tudi povečate, a mora biti strežnik tekom sprememb ugasnjen. Proces spremembe velikosti diska, je opisan na povezavi.

 

 

V sklopu Avtorizacija, morate vnesti in ponovit geslo, ki ustreza vsem navedenim varnostnim kriterijem. Ob uspešnem vnosu, se vam odpre poglavje, kjer lahko poleg Root gesla, izberete tudi vnaprej dodane javne ključe, ki bodo pooblaščeni za Root prijavo.*

*Pozor: Vsak dodan javni ključ, bo na voljo za dodajo ostalim administratorjem kvote organizacije, kjer je bil le-ta dodan. 

 

Na dnu strani morate strežnik še poimenovati. Na tej točki imate na voljo gumb Dodaj strežnik, ki vam bo dodal dodatno kopijo strežnik z enako konfiguracijo, definirano zgoraj. Če želite ustvariti le en posamičen strežnik, to storite s klikom na gumb Ustvari. S tem je postopek ustvarjanja zaključen.

 

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)