Skoči na glavno vsebino

Polycom Telepresence m100

Program Polycom Telepresence m100 je na voljo za 30-dnevno brezplačno uporabo in omogoča H.323 in SIP videokonferečne klice do vključno ločljivosti VGA 640×480, zmore pa sprejemati tudi sliko visoke ločljivosti HD 1280×720.

Program dobite na naslovu:
http://support.polycom.com/PolycomService/support/us/support/video/personal_telepresence/m100.html

Pred prvo uporabo

Pred prvo uporabo potrebujete:

 • Računalnik z Windows 7 (ali Vista, XP) in javnim IP naslovom;
 • Spletno kamero (USB) z nameščenimi gonilniki;
 • Mikrofon in zvočnike ali slušalke z mikrofonom (mikrofon je lahko tudi vgrajen v spletno kamero).

Javni IP naslov sporočite Arnesovi video podpori (video-podpora@arnes.si), ki vam bo dodelila GDS mednarodno videokonferenčno klicno številko, s katero se registrirate na Arnesovem H.323 gatekeeper strežniku.

Namestitev programa in osnovne nastavitve

Prenesite in namestite program (za namestitev potrebujete administratorske pravice na računalniku). Med namestitvijo morate tudi na vprašanja antivirusnega programa dovoliti ves zahtevan omrežni promet.

Pri prvem zagonu se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve programa. Dostop do nastavitev je možen tudi kasneje (preko Menu – Preferences).

V prvem koraku kliknite na gumb “Continue”. V kolikor ste program kupili in imate številko licence izberite “Activate” in vnesite vaše licenčne podatke:

Vpišite “vaše ime” ali “ime organizacije”. To ime se bo običajno izpisovalo pod vašo sliko v večtočkovni videokonferenci.  Kliknite na gumb “Next” in dobite:

Izberite “Specify” in vnesite IP naslov Gatekeeper strežnika, ki vam ga je sporočila Arnes video podpora. V polje “H.323 Extension” vpišite vašo mednarodno GDS številko, ki vam jo je dodelila Arnes video podpora. Nato kliknite na gumb “Next”.

V naslednjem koraku (“SIP Setup”) ne nastavite ničesar. Zaključite s klikom na gumb “OK”.

Vzpostavljanje videokonferenčnih klicev

Vpišite GDS mednarodno videokonferenčno klicno številko, na katero se želite povezati (npr. na testno videokonferenčno sobo na Arnesovem večtočkovnem videokonferenčnem MCU strežniku na 0038601010000) in pritisnite gumb za vzpostavitev klica:

Po vzpostavitvi klica se odpre novo okno, kjer lahko prilagodite glasnost mikrofona in zvočnikov. S pritiskom na gumb “mute my microphone” lahko izklopite oddajanje svojega zvoka (mute):

Videokonferenčni klic prekinete s pritiskom na “Hang up”:

Uporaba DualVideo/H.239 oz. posredovanje slike namizja vašega osebnega računalnika

Program Polycom Telepresence m100 omogoča posredovanje slike namizja vašega računalnika v videokonferenčno povezavo v dodatnem, ločenem video kanalu. To pomeni, da lahko ostali sodelujoči hkrati spremljajo sliko vašega namizja z vašo predstavitvijo (PowerPoint, brskalnik, ipd.) in sliko iz vaše kamere.

Za vklop H.239 izberite možnost “Show content”:

Odpre se novo okno, kjer sprožite H.239 s pritiskom na gumb:

Sedaj ostali udeleženci vidijo sliko celotnega namizja vašega računalnika, kot jo vidite tudi vi.

Ko končate, je potrebno posredovanje izključiti. V nasprotnem primeru boste še vedno oddajali sliko vašega računalnika. Posredovanje izključite s pritiskom na gumb:

 

Med vzpostavljenim videokonferečnim klicem lahko preko ikone “Show far end camera control” in preko “Show tone pad” upravljamo z oddaljeno kamero oz. vnašamo ukaze MCU strežniku (zase nastavljamo različne razporeditve slike, ipd).

Napredne možnosti

Vse nastavitev programa je mogoče kadarkoli po namestitvi urejati preko izbire Menu – Preferences. Običajno nastavimo še:

General:

 • Auto-answer incoming calls: vklopimo, če želimo, da se dohodni klici samodejno vzpostavijo
 • Mute auto-answered calls: vklopimo

Call Settings:

 • Asymmetric network: vklopite, če je vaša internetna povezava nesimetrična (xDSL povezave) in navedite vašo hitrost v smeri proti internetu (nižja hitrost od obeh hitrosti).

Video:

 • Če uporabljamo več kamer, lahko pod “Specify” izbiramo med kamerami.

Audio:

 • Izbiramo med mikrofoni in zvočniki.
 • Pod “Test Audio Devices” lahko preiskusimo delovanje mikrofona in zvočnikov.

Network:

 • Izberemo najvišjo hitrost omrežja, ki je še nižja od dejanske hitrosti internetne povezave.

H.323:

 • Nastavljamo nastavitve za registracijo na Arnesovem gatekeeper strežniku

Activation: vnesete licenčne podatke, če ste program Polycom Telepresence m100 kupili.

Statistics: med vzpostavljenim videokonferečnim klicem lahko spremljamo različne statistične podatke videokonferenčnega klica.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)