Ustvarjalnik poštnih računov

Ustvarjalnik poštnih računov je spletna storitev, s pomočjo katere lahko ustvarite nove e-poštne naslove z domeno svoje organizacije za učeče in zaposlene.

Kdo lahko storitev uporablja?

Ustvarjalnik poštnih predalov lahko uporabljate tiste organizacije, ki:

V storitev se s svojim AAI-računom lahko prijavi tista oseba, ki je na Pooblastilu za naročanje in upravljanje s storitvami omrežja ARNES (priloga Sporazuma) navedena kot pooblaščenec članice oz. tudi tista oseba, ki ste ji naknadno dodelili to vlogo.

Katerim uporabnikom lahko ustvarite e-poštne naslove?

E-poštne naslove lahko ustvarite tistim uporabnikom, ki ste jim s pomočjo SIO.MDM že ustvarili AAI-račune – uporabniki morajo biti vpisani v SIO.MDM.

Kakšne oblike e-poštne naslove lahko ustvarite?

Lahko ustvarite poljubne e-poštne naslove s tistimi domenami, za katere imate urejene MX-zapise. Privzeta nastavitev za ustvarjanje e-poštnih naslovov je takšna, da so le-ti enaki AAI-računom (priporočeni način).

Kako uporabniki dostopajo do svoje e-pošte?

Do svojega poštnega predala lahko uporabniki dostopajo prek spletnega vmesnika Spletna pošta z uporabo Arnesovega uporabniškega imena in gesla – le-ta boste ustvarili in dodelili uporabnikom hkrati z e-poštnim naslovom.

Kako uporabnike obvestite o ustvarjenih e-poštnih naslovih?

Ustvarjalnik poštnih predalov vam omogoča izdelavo obvestil, ki jih lahko razdelite uporabnikom in jih tako obvestite o ustvarjenih e-poštnih naslovih in drugih podatkih, ki jih potrebujejo za dostop do poštnega predala.

Zakaj uporabniki prejmejo tudi e-poštne naslove z domeno guest.arnes.si?

Vsak uporabnik prejme dva e-poštna naslova: enega z vašo domeno in drugega z domeno guest.arnes.si. Dejansko gre za dva različna naslova za isti poštni predal. Ne glede na kateri e-poštni naslov bo uporabnik prejel sporočilo, ga bo prejel v isti e-poštni predal (inbox).

Opozorilo: za pošiljanje e-sporočil je privzeto nastavljen e-poštni naslov z domeno guest.arnes.si. Če želi uporabnik to spremeniti, si mora sam spremeniti identiteto v vmesniku za spletno pošto.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)