Skoči na glavno vsebino

Znanost: Alternator priporoča v branje

petek, 3. 2. 2023 15:53

Foto: Johannes Plenio, Unsplash

Med Arnesovimi novicami boste v sklopu rubrike “znanost” enkrat mesečno našli povezave do člankov, ki so bili v preteklem mesecu objavljeni v spletni reviji Alternator.

“Misliti znanost”

Alternator je strokovna spletna revija, ki jo pišejo raziskovalke in raziskovalci za vse, ki jih znanost in z njo povezani razmisleki zanimajo. Spletno mesto prinaša alternativo sodobnim medijem in omogoča brezplačen dostop do kakovostnih znanstvenih vsebin širokega spektra. Spletna revija je vzniknila februarja 2020, med njenimi podporniki pa je tudi Arnes.

Prispevajte k reviji

Na Alternatorju si želijo, da bi bralci o znanosti brali iz prve roke, zato vabijo tako mlajše kot tudi starejše, izkušene raziskovalke in raziskovalce, da jim v obliki znanstvenega eseja predstavijo izsledke svojih nedavnih raziskav ter svoje konkretne znanstvene dosežke, tako pa pomagajo razrešiti kakšno dilemo, morda podajo razmislek o položaju znanosti kot take in delijo kakšno (osebno) znanstveno zgodbo.

Doslej so bili med avtorji in avtoricami prispevkov tako uveljavljeni raziskovalci, nosilci ERC projektov ter priznani akademiki iz tujine, kot tudi mlajši raziskovalci in doktorski študentje, raznolikost vsebin pa utrjuje namero portala: povezovanje znanstvenikov različnih strok ter preseganje polarizacije med naravoslovno-tehničnimi in družboslovno-humanističnimi vedami.

Prispevke sprejemajo na e-naslov urednistvo@alternator.science

Januarski članki

Predstavljamo prve štiri Alternatorjeve članke letošnjega leta:

»Zapletena zgodba o strukturni biologiji« (dr. Boštjan Gabrovšek, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani)

»Bacteria Are Social Creatures Too« (Anja Tušar, Institut Ruđer Bošković v Zagrebu)

»Barvitost narave – ali gre za modo ali ima raznobarvnost pri vrstah pomen?« (dr. Tatjana Simčič in dr. Anamarija Žagar, Nacionalni inštitut za biologijo)

»Meteorological Tsunamis in the Adriatic Sea« (dr. Jadranka Šepić, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu)

 

Lahko pa se prijavite tudi na e-novice, kjer vas bodo tedensko obveščali o novih prispevkih.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)