Skoči na glavno vsebino

Izobraževanje

Pomemben del Arnesove vloge v raziskovalno-izobraževalni skupnosti je tudi izobraževanje uporabnikov in prenos znanja. Arnes tako izvaja predavanja, organizira konferenco Mreža znanja, pripravlja strokovne delavnice, strokovne pripomočke in množične odprte spletne tečaje – MOST.

Množični odprti spletni tečaji

Kratica MOST, množični odprti spletni tečaj, je slovenska različica kratice MOOC, Massive Open Online Course.

V spletni tečaj se lahko prijavi vsak, ki ga obravnavana tematika zanima. Tečaj poteka na daljavo, udeleženci pa prek spletne učilnice dobite gradiva in naloge, ki jih morate za uspešno končanje tečaja predelati in opraviti. Za sodelovanje na tečaju potrebujete le dostop do spleta.

Delavnice

Na voljo so vam tudi štiriurne delavnice. Delavnice so pogojene z zadostnim številom prijavljenih. Ko se določeno število mest zapolni, se objavi datum izvedbe. Možna je tudi izvedba na vašem zavodu, če je v skupini vsaj deset udeležencev.

Informacije: Spletni tečaji in delavnice so za udeležence brezplačni. O terminih boste obveščeni  prek različnih kanalov, kot so Arnesova spletna stran, portal SIO, spletna skupnost VID, spletna skupnost ravnateljev in družbena omrežja. Ob zaključku tečajev udeleženci prejmete značko in potrdilo.

Webinarji: Zgodbe izza šolskih katedrov

Na Portalu SIO potekajo zanimivi webinarji, na katerih lahko učiteljice in učitelji usvojijo vrsto veščin, ki so potrebne za dobro izobraževanje na daljavo.

Na Arnesovih webinarjih vam bodo predavatelji v živo predstavili zgodbe izza šolskih katedrov. Na hiter in učinkovit način boste spoznali različne vsebine s področja dela v spletni učilnici. Na primer, kako lahko pripravite spletno učilnico, vanjo vključite uporabnike in z njimi komunicirate, kako pregledujete in komentirate fizične izdelke na daljavo, organizirate skupinsko delo, varno ocenjujete v spletni učilnici, kakšni so prvi koraki za učence, kako izvedete videokonferenco.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)