Strežnik po meri

Arnesov oblak ponuja možnost gostovanja virtualnega strežnika (VPS) z dodatnimi strojnimi viri oziroma Strežnika po meri (SPM), ki članicam omogoča enostavno platformo za gostovanje strežnika, ki je popolnoma pod njenim upravljanjem.

SPM omogoča gostovanje virtualnega strežnika s poljubnim operacijskim sistemom (Linux/Windows) z večjimi strojnimi resursi za potrebe bolj zahtevnih aplikacij tistim uporabnikom, ki potrebujejo zmogljivejše strežnike in imajo znanje in izkušnje pri upravljanju virtualnih strežnikov.

1. Kako do Strežnika po meri?
2. Pomoč in navodila za storitev Strežnik po meri

Članice omrežja Arnes imajo na voljo enega ali več virtualnih strežnikov, ki imajo začetno na voljo 1 procesor, 40 GB diskovnega prostora, 2 GB delovnega pomnilnika in zmogljivo 1 Gb/s povezavo v svet prek naslova IPv4 in IPv6.

Dodatne vire, povečanje števila procesorjev, diskovnega prostora in delovnega pomnilnika, članice omrežja dobijo po poslani utemeljitvi na . Članice omrežja lahko pridobijo do največ 4vCPU/8 GB RAM/160 GB disk, večje organizacije, fakultete in projekti, pa lahko pridobijo do največ 8vCPU/16 GB RAM/250 GB disk. Na enostaven način lahko za razširitve (varnostne kopije, itd.) uporabijo tudi diskovni prostor Arnes Shrambe.

Uporabo SPM priporočamo članicam Arnesovega omrežja, ki razmišljajo o prenosu lastne strežniške infrastrukture v oblak. Uporaba Strežnika po meri zahteva dodatna znanja vzdrževanja strežniških operacijskih sistemov.  Storitev je na voljo članicam omrežja brezplačno.

Kako do Strežnika po meri?

Obrazec za pridobitev dostopa do storitve Strežnik po meri: pdf  docx  odt

Izpolnjen obrazec pošljite na Arnes, Tehnološki park 18, 1001 Ljubljana, po elektronski pošti na  ali po faksu na (01) 479 88 01 .

Za dostop do storitve potrebujete AAI-račun. Če ga še nimate, izpolnite prijavnico za novo (projektno) uporabniško ime in jo pošljite na isti naslov.

Za več informacij pošljite elektronsko pošto na naslov  oziroma nas pokličite po telefonu na 01/4798-800 vsak delovnik med 8:00 in 16:00.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)