Skoči na glavno vsebino

Pridobitev uporabniškega imena

Posamezniki s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture lahko pridobite Arnesovo uporabniško ime, ki vam omogoča dostop do storitev omrežja ARNES in storitev, ki so pridružene v federaciji ArnesAAI in eduGAIN.

Skupaj z uporabniškim imenom pridobite tudi elektronski naslov (z domeno @guest.arnes.si) in AAI-račun.

Za pridobitev svojega uporabniškega imena in gesla ter AAI-računa najprej povprašajte računalnikarja ali informatika na vaši domači organizaciji. Če vaše organizacije ni na seznamu, potem vaša organizacija še ne omogoča pridobitve enotnega uporabniškega imena. V tem primeru napotite vašega računalnikarja ali informatika na spletne strani ArnesAAI, kjer je opisan postopek za pridobitev te možnosti.

Arnesovo uporabniško ime lahko pridobite vsi, ki ste vpisani ali zaposleni na organizacijah, ki izpolnjujejo kriterije upravičenosti do Arnesovih storitev, oziroma ste predstavniki društev ali posamezniki, ki izpolnjujejo te kriterije.

Za pridobitev posameznega uporabniškega imena je potrebno izpolniti in potrditi prijavnico ter jo poslati naslov:

Arnes
Tehnološki park 18
1000 Ljubljana

Skenirano lahko pošljete na naslov podpora@arnes.si.

Z izpolnjeno prijavnico lahko pridobite osebno ali projektno uporabniško ime.

Osebno uporabniško ime

Osebno uporabniško ime je vezano na osebo. Nosilec ga lahko obdrži, če zamenja organizacijo in je tudi prek nove organizacije upravičen do uporabe storitev omrežja ARNES.

Projektno uporabniško ime

Projektno uporabniško ime je vezano na organizacijo. Uporabo projektnih uporabniških imen priporočamo za dostop do tistih storitev, kjer je pomembno, da ima organizacija nadzor nad delovanjem in podatki, npr. za dostop in urejanje uradnih spletnih strani ali objave šolskih video vsebin. V primeru odhoda nosilca uporabniškega imena, lahko organizacija določi novo kontaktno osebo.

Prijavnice

Za branje tega dokumenta potrebujete program Acrobat Reader.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)