Skoči na glavno vsebino

Arnes se predstavlja na Dnevih e-infrastrukture 2023 v Zagrebu

torek, 7. 3. 2023 14:44

Od 28. do 30. marca 2023 bo v Zagrebu potekala letna konferenca Dnevi e-infrastrukture (DEI), ki jo organizira Srce (Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar). Namenjena je predvsem zaposlenim v znanosti in visokem šolstvu, IT strokovnjakom, knjižničarjem, skrbnikom omrežij, računalnikarjem, skrbnikom informacijskih sistemov ter e-učenja ter drugim, ki jih zanimajo tovrstne tematike.

Program

Ker je konferenca Srce DEI 2023 hkrati zaključna konferenca projekta Hrvaški znanstveni in izobraževalni oblak (HR-ZOO), bo prvi dan potekala slovesnost ob zagonu nove generacije nacionalne e-infrastrukture v oblaku za znanost in šolstvo, drugi dan pa bodo predstavili storitve, ki temeljijo na virih HR-ZOO.

Odprta znanost in EOSC

Posebnost letošnje konference je tudi nacionalno tripartitno srečanje Evropskega oblaka za odprto znanost – EOSC, ki bo potekalo zadnji dan konference. Na srečanju se bodo zbrali predstavniki Evropske komisije, Združenja EOSC, Upravljalnega odbora EOSC, Ministrstva za znanost in izobraževanje ter Iniciativnega sveta HR-OOZ z namenom razprave o nacionalnih prednostnih nalogah in dejavnostih, potrebnih za izvajanje EOSC-A.

Na konferenci bo s plakatoma sodeloval tudi Arnes. Predstavili bomo dejavnost na področju odprte znanosti in superračunalništva.

Več

Več o konferenci: https://dei.srce.hr/2023/o-konferenciji

Konferenčni program: https://dei.srce.hr/2023/program

Prijave na konferenco: https://dei-registracija.srce.hr/

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)