Skoči na glavno vsebino

Brez večjih težav na svetovni dan IPv6, Slovenija med najbolje pripravljenimi

petek, 10. 6. 2011 12:28

8. junija 2011 je potekal svetovni dan IPv6, ko je večina vodilnih ponudnikov internetnih storitev, kot so Google, Facebook, Yahoo … dostop do svojih vsebin ponudila tudi preko protokola IPv6. Prav tako so se svetovnemu dnevu IPv6 na pobudo zavoda Go6 pridružili nekateri slovenski ponudniki spletnih vsebin.

Glede na meritve in podatke nadzornega sistema je dan potekal povsem po pričakovanjih, torej dokaj mirno, vse težave so se reševale sproti. Večina uporabnikov sploh ni opazila, da se je karkoli dogajalo.

Slovenija se je po analizi Erica Vyncke zopet izkazala kot ena najbolj pripravljenih držav na uvedbo novega protokola. Z analizo so namreč merili, koliko največjih spletnih portalov ponuja svoje vsebine preko obeh protokolov.

Prav tako smo na Arnesovem strežniku MCU gostili mednarodno IPv6-videokonferenco. Naš MCU strežnik je priključeval vse evropske in azijske udeležence konference.

Za lažje razumevanje protokola IPv6 smo na Arnesu pripravili kratek predstavitveni video IPv6 – BREZ PANIKE, v katerem vas dr. Ajpi Šestak na svojevrsten način popelje v “skrivnosten” svet IPv6.  

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)