Skoči na glavno vsebino

Dan varne rabe interneta 2012: Raziskujmo internet skupaj, in to varno

torek, 7. 2. 2012 12:26

Danes 7. 2. na 6 kontinentih, v več kot 70 državah po svetu in vseh 27 članicah EU praznujemo dan varne rabe interneta, dan, ko se zgostijo prizadevanja vseh nas za otrokom in mladim prijaznejši in varnejši internet. Ta dan je iniciativa Evropske komisije, natančneje programa Varnejši internet, ki ga v Sloveniji predstavlja Center za varnejši internet SAFE-SI (www.safe.si).

“Internet je eden boljših prostorov, kjer se lahko zadržujejo otroci – tu se lahko družijo, igrajo, učijo in ustvarjajo. Internet je svet, kjer so informacije in priložnosti vedno na dosegu klika”, je povedala podpredsednica Evropske komisije Neelie Kroes, pokroviteljica dneva varne rabe interneta. “Želim si, da bi vsi – starši, učitelji, otroci, nevladne organizacije in politiki – stopili skupaj za en cilj: narediti vse otroške spletne izkušnje pozitivne in koristne.”

Letošnji dan poudarja temo povezovanja generacij pod sloganom Raziskujmo internet skupaj, in to varno. Tehnologije imajo vpliv na življenje vseh generacij in kultur, zato letos spodbujamo družine naj delujejo skupaj za varno in pozitivno spletno življenje. Ne glede na svoja leta, pogostost in veščost uporabe, lahko vsak od nas nekaj prispeva k oblikovanju spletnih izkušenj in izboljšanju spletnih veščin in varnosti vseh generacij. 

Kot vsako leto je bil tudi letos na ravni Insafe omrežja, ki združuje centre osveščanja o varni rabi interneta v Evropi, pripravljen video v 27 nacionalnih različicah. Tokrat gre za animacijo, ki prikazuje kako lahko nove tehnologije pomagajo povezati generacije za izmenjavo znanj, modrosti in podpore, če se soočimo s tveganji na spletu.

Dan varne rabe interneta bomo obeležili z različnimi dogodki, ki jih pripravlja Center za varnejši internet s podporniki.

Twitter: #SID2012 in #ConnectingGenerations

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)