Skoči na glavno vsebino

Dan varne rabe interneta posvečen dobremu počutju

ponedeljek, 18. 1. 2021 11:14

Safe.si tudi letos pripravlja obilico aktivnosti ob dnevu varne rabe interneta. Letošnji dan, ki bo 9. februarja, posvečajo temi dobrega počutja pri uporabi interneta.

Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, izboljšala naše življenje, pogosto pa nas moti in odvrača od njega, slabo vpliva na naše zdravje in nas oddaljuje od bližnjih. Kako torej lahko tehnologije uporabljate na način, da te pozitivno prispevajo k splošnemu fizičnemu in psihičnemu počutju ter zdravju?

Spletna interaktivna predstava za osnovnošolce: Dobro počutje in internet

Ob tej priložnosti v točki osveščanja o varni rabi interneta – Safe.si pripravljajo spletno interaktivno predstavo za učenke in učence 2. in 3. triletja osnovne šole, Dobro počutje in internet. Improvizatorji IGLU Teatra (Vid Sodnik in Juš Milčinski) bodo aktualne teme zdravih odnosov na internetu, vpliv interneta na samopodobo mladih, iskanje zanesljivih informacij o zdravju na internetu in o pomembnosti uravnotežene rabe naprav z ekrani, učencem 2. in 3. triletja OŠ predstavili na zabaven, inovativen in sproščen način.

Predstavi se učenke, učenci, učiteljice in učitelji brezplačno pridružite 9. februarja 2021:

  • od 9. do 9.45 za 2. triletje OŠ;
  • od 10.30 do 11.15 za 3. triletje OŠ.

Spletna predstavo bodo učenci in učenke spremljali v živo na kanalu YouTube, od doma ali skupinsko iz razreda (glede na razmere).

Učitelji se na dogodek prijavijo na naslednji povezavi.

Registrirajte se za izvedbo aktivnosti

Šole in druge organizacije, ki delajo z mladimi, so vabljene, da v mesecu februarju same organizirajo dogodek: učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki obravnava problematiko varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih naprav.

Safe.si za vas pripravlja brezplačen spletni paket gradiv, ki vam ga bodo na podlagi vaše registracije poslali ob koncu meseca januarja 2021. Pripravljajo gradiva, ki jih boste lahko uporabili tudi za izvedbo aktivnosti na daljavo, če v februarju zaradi slabe epidemiološke slike pouk ne bo potekal v razredih.

Na podlagi registracije vam bodo v januarju poslali dostop do:

  • spletnega paketa za učitelje s predlogi delavnic, aktivnosti, predstavitev za delo v razredu (ali na spletu) z učenci in starši;
  • spletne pasice za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo dan varne rabe interneta, 9. februar 2021«;
  • interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice dneva varne rabe interneta in mobilnih naprav.

Za spletni paket se lahko prijavite na naslednji povezavi.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)