Skoči na glavno vsebino

Kako je nastal znak domene .si, ki jo na Arnesu registrirate brezplačno

petek, 16. 12. 2016 14:14

register_si_domena_Arnes_500Domena .si, ki bo 1. aprila praznovala svoj 25. rojstni dan, je nedavno dobila nov znak. Register.si, ki deluje pod okriljem Arnesa, je k prispevku pozval celotno skupnost in prejel kar 142 predlogov.

Odziv skupnosti je bil presenetljiv in navdušujoč. Strokovna komisija je soglasno izbrala tri nagrajene predloge. Profesor Ranko Novak, član žirije, je o zmagovalnem znaku povedal: “Delo je vizualizacija preproste ideje funkcije sistema, ki jasno, nedvoumno in likovno čisto govori o zahtevani podobi. Funkcionalna čistost znaka je predpogoj za vse aplikacije, prikazane zelo profesionalno na primerih, ki dokazujejo sposobnost avtorja oblikovati sistemske rešitve.”

Točka povezovanja slovenskega spleta

Predlog logotipa izhaja iz preproste ideje, da slovenska končnica .si predstavlja skupno stičišče, oz. vozlišče vsega slovenskega na spletu. Skupina krogov zaobjame končnico .si v zaključeno celoto,” je dejal Mitja Grebenjak, avtor zmagovalnega znaka.

Brezplačna registracija domene .si za organizacije

Društva, zveze, samozaposleni v kulturi in organizacije, ki so upravičene do Arnesovih storitev, lahko ob uporabi drugih storitev pri Arnesu brezplačno registrirajo oz. podaljšajo domene .si. Kako lahko zamenjate registrarja, si lahko preberete tukaj.

  • Če želite izvedeti več zanimivosti o domeni .si, jih lahko najdete v biltenu Pika na si, ki ga izdaja Register.si.
  • Preverite tudi, če je vaša priljubljena domena še prosta.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)