Skoči na glavno vsebino

Mreža znanja 2017: Ustvarjamo prihodnost interneta

sreda, 29. 11. 2017 11:10

Na letošnji konferenci Mreža znanja smo obeležili 25-letnico Arnesa, ob tej priložnosti pa je bila konferenca prvič dvodnevna. Potekala je v sredo, 22. novembra, in v četrtek, 23. novembra 2017.

Oglejte si posnetke in predstavitve s konference Mreža znanja.

O zgodovini in prihodnosti interneta v Sloveniji

Prvi dan sta konferenco z uvodnim nagovorom odprla minister za javno upravo Boris Koprivnikar in generalni direktor direktorata za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Urban Krajcar

Mreža znanja je v sredo pokrivala predvsem sistemske vidike uporabe novih tehnologij, predstavljene pa bile tudi dobre prakse dela z njimi. Ozrli smo se v zgodovino interneta, pokukali v prihodnost mest in interneta stvari v predavanju Marie Farrell, in v prihodnost Slovenije, ki jo ustvarjamo v okviru Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Pozornost smo posvetili tudi superračunalnikom, omrežnim incidentom, avtorskemu pravu v izobraževanju, mitom in legendam o uredbi GDPR, medijski pismenosti …

Delavnice za pridobivanje novega znanja

Drugi dan konference je bil namenjen predstavitvi praktičnih in poglobljenih primerov rabe storitev. 

Miha Dimec je udeležencem predstavil skrivnosti sistemske sobe Arnesa, Marko Pavlin projekt pametnih gnezdilnic, Anja Miklič pa učno uro s spletnimi konferencami Arnes VOX.

Delavnice, na sporedu jih je bilo kar osem, so uporabnikom omogočile pridobivanje znanja in olajšale delo. Ogledate si lahko posnetka dveh delavnic, o spletni predstavitvi in Arnes Analitiki.

Poleg zanimivih vsebin Mreža znanja, tako kot vsako leto, ponujala tudi veliko priložnosti za druženje s stanovskimi kolegi ali s sodelavci Arnesa, s katerimi ste lahko razpravljali o vaših pogledih na moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije, polemizirali, delili svoje mnenje in predstavili rešitve pri uporabi IKT.

Posnetki s konference in predstavitve so na voljo na spletni strani konference in na portalu Arnes Video.
Fotografije prvega dneva konference si lahko ogledate tukaj.
Fotografije delavnic in drugega dneva konference si lahko ogledate tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)