Skoči na glavno vsebino

MOST: V pomlad s petnajstimi tečaji

sreda, 21. 2. 2024 10:39

Na Arnesu za naše uporabnike pripravljamo in vedno znova posodabljamo različna izobraževanja. Za pomladne dni smo pripravili kopico različnih množičnih odprtih spletnih tečajev – MOST, ki vas bodo naučili uporabljati Arnesove storitve, ki smo jih ustvarili za zaposlene v šolstvu in dodatnega o varni rabi interneta, ki je namenjen tudi splošni javnosti.

Sami določite termine, hitrost in pogostost učenja

Udeležba na MOST je brezplačna, potrebujete le dostop do spleta, sami pa določate hitrost, termine in pogostost učenja. Med tečajem boste sodelovali v forumih, medsebojno ocenjevali naloge in opravljali druge zanimive aktivnosti.

Če vas zanima več tematik, se lahko hkrati prijavite na več tečajev.

O sodobnem poučevanju

Prijavite se v MOST in k sodelovanju povabite tudi svoje sodelavce. S prijavami pohitite, saj je število mest omejeno. Prijavite se s klikom na objavljen termin, termine najdete na dnu strani s predstavitvijo posameznega tečaja. Z delom boste začeli 11. marca 2024.

Tudi o varni rabi interneta in naprav

13. marca 2024 se bo začel že tradicionalni MOST-V, tečaj o varni rabi sodobnih tehnologij, ki je odprt za vse udeležence. Pozor, če ste vključeni v projekt Digitrajni učitelj, se morate prijaviti na izvedbe, ki bodo razpisane v sistemu KATIS. Tematike so še posebej zanimive in pomembne v današnjem času hitre digitalizacije. Udeležba je nujna za vsakogar, ki uporablja naprave, povezane v internet. Za zaključek izobraževanja je obvezna udeležba na srečanju v živo.

Ustvarite svoje odprta izobraževalna gradiva

15. aprila 2024 se boste lahko pridružili novemu spletnemu tečaju MOST – Odprta izobraževalna gradiva, kjer vas bomo vodili pri pripravi razlagalnega videoposnetka in spremnega gradiva za utrjevanje učne snovi. Gradivo bo medvrstniško in strokovno ocenjeno, nato pa objavljeno na portalu SIO. Naš skupni cilj je graditi prosto dostopno zbirko spletnih gradiv v skladu z učnim načrtom. Tečaj lahko opravljate tudi v paru ali trojicah, pozorno pa preberite tudi pogoje za udeležbo na spletnem tečaju.

Štirje tečaji v sklopu projekta Digitrajni učitelj

Štirje spletni tečaji se bodo izvajali v sklopu projekta Digitrajni učitelj. Na te MOST-e se prijavite v sistemu KATIS, kjer bodo objavljeni datumi začetka, predvidoma naj bi se tečaji začeli 25. marca. Gre za naslednje tečaje MOST – Moja digitalna indentiteta, MOST – Spletne učilnice, MOST – Interaktivne vsebine H5P in MOST – Varna raba interneta in naprav.

Tečaje so pripravili priznani strokovnjaki

Množične odprte spletne tečaje smo pripravili na Arnesu, v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, Centrom UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu, Fakulteto za družbene vede, Zavodom za šolstvo, Šolo za ravnatelje, Združenjem ravnateljev in strokovnjaki iz osnovnih in srednjih šol.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)