Skoči na glavno vsebino

MOST-V: Prepoznajte nevarnosti, ki prežijo na spletu

četrtek, 14. 11. 2019 12:55

Začel se je enajsti tečaj o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V. Tečaj smo namenili vsem, ki vas zanima tematika spletne varnosti in novih tehnologij. V njem smo pripravili tudi veliko vsebin, ki so namenjene predvsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Na tečaj se lahko še vedno prijavite. To storite prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Za prijavo uporabite AAI-račun, lahko pa se prijavite z običajnim profilom, ki ga ustvarite. Ključ za vstop v tečaj je most2019november.

Veščine za soočanje z nevarnostmi, ki jih prinašajo sodobne tehnologije

Izobraževanje poteka v treh zaporednih tednih. Na njem boste pridobili veščine, ki vam bodo pomagale pri soočanju z nevarnostmi na spletu, verjetno pa boste spoznali tudi, da na spletu nenamerno objavljate preveč podrobnosti o vašem življenju. Obravnavali bomo tudi druge zanimive tematike, zaščito naprav, zaščito zasebnosti in digitalne identitete ter zaščito zdravja in okolja.

Aktivnosti, ki ste jih morda zamudili, lahko opravite naknadno, saj niso časovno omejene.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmete Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V kolikor se odločite za udeležbo na srečanju v živo, na katerem obravnavamo resnične primere zapletov s slovenskih šol, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vljudno vas vabimo k udeležbi!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)