Skoči na glavno vsebino

Novi člani upravnega odbora GÉANT-a

sreda, 13. 12. 2017 8:51

Na generalni skupščini GÉANT-a, ki je potekala v Pragi na Češkem, so udeleženci glasovali za štiri odprta mesta v odboru te organizacije. Tri od teh mest so se izpraznila, ker obstoječim članom decembra 2017 poteče mandat, četrto pa zaradi odstopa Erika Huizerja iz odbora, ker je bil imenovan za izvršnega direktorja GÉANT-a.

Novi člani člani odbora

Iz GÉANT-a so sporočili, da jim je v veselje, da lahko po izčrpnem in preglednem postopku glasovanja objavijo imenovanje naslednjih članov upravnega odbora GÉANT-a:

Marko Bonač – Arnes
Federico Ruggieri – GARR
Paul Feldman – Jisc
Raimundas Tuminauskas – LITNET

Marko Bonač je dolgoletni član skupnosti GÉANT in direktor Arnesa od njegovega nastanka leta 1992, prej pa je bil raziskovalec in projektni vodja na področju računalniških omrežij. V preteklosti je zasedal položaj blagajnika izvršnega odbora organizacije TERENA. Trenutno zaseda v GÉANT-u mesto vodje odbora za delitev stroškov, prav tako pa je sovodja odbora za revizijo in svetovanje o tveganjih.

Novoizvoljeni člani se pridružujejo dosedanjim članom odbora, ki ga sestavljajo Christian Grimm iz organizacije DFN, vodja odbora, Sabina Jaume-Rajaonia iz organizacije RENATER, Valter Nordh iz organizacije SUNET, Ivan Marić iz organizacije CARNet in Andreas Dudler iz organizacije SWITCH.

Po izvolitvi novih članov je vodja odbora GÉANT-a Christian Grimm podal naslednjo izjavo:  »Novim in znova izvoljenim članom odbora GÉANT-a čestitam in se veselim konstruktivnega sodelovanja z njimi v prihodnjih letih. Organizaciji GRnet se zahvaljujem za novi volilni sistem in upam, da ga bomo več uporabljali v prihodnosti

Arnes se pridružuje čestitkam in želi izvoljenim članom veliko uspeha pri nadaljnjem delu!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)