Skoči na glavno vsebino

Obiščite nas na sejmu Feel the Future!

petek, 13. 10. 2017 10:32

Med 19. in 21. oktobrom 2017 bo v prostorih Celjskega sejma potekal sejem Feel the Future, 1. sejem inovativnih digitalnih rešitev v Sloveniji. Na njem bo sodeloval tudi Arnes. Pripravili smo zanimiva predavanja, prav tako pa bomo prisotni na razstavnem prostoru, kjer bomo predstavljali digitalne storitve Arnesa.

Spoznajte napredne in brezplačne digitalne storitve

Predstavili se bomo na treh razstavnih prostorih, na prvem bomo prikazali, kako Arnes povezuje znanje prihodnosti. Predstavili bomo izobraževalno-raziskovalni računalniški oblak in storitve Slovenskega izobraževalnega omrežja.

Drugi razstavni prostor se bo osredotočal na spletne nevarnosti, pripravlja ga SI-CERT v okviru projekta Varni na internetu. Izvedeli boste, kako se lahko zavarujete pred nevšečnostmi na spletu, predstavili pa vam bomo najpogostejše spletne zlorabe in podali nasvete za varno spletno poslovanje.

Register.si bo predstavil še tretjo dejavnost Arnesa, skrb za slovenski splet in domene. Izvedeli boste lahko vse o slovenski internetni infrastrukturi, kako in zakaj registrirati domeno .si, na kakšen način lahko preverite lastništvo domene in kaj storiti v primeru domenskega spora.

Predavanja o varni rabi sodobnih tehnologij

Na sejmu boste lahko prisluhnili zanimivim predavanjem. Krajša predavanja bodo potekala v predavalnici na razstavnem prostoru.

V četrtek, 19. oktobra, in v petek, 20. oktobra, boste ob 10.30 prisluhnili predavanju z naslovom Internet pa res poznam, saj sem se rodil z njim. Govorili bomo o spletnih prevarah in kriptovirusih, internetnem mehurčku, v katerem živimo, in vrstniškem nasilju ter zasvojenosti na spletu.

Primere najbolj pogostih spletnih prevar, s katerimi se lahko srečate na delovnem mestu, bomo obravnavali na predavanju Spletne goljufije, ki ciljajo na vaše zaposlene. Na sporedu bo v četrtek, 19. oktobra, in v petek, 20. oktobra, ob 16.10, ter v soboto, 21. oktobra, ob 10.40.

Kako delujejo spletni goljufi?

V večji sejemski predavalnici bosta prav tako na sporedu dve predavanji.

V četrtek, 19. oktobra, bo ob 14.45 na sporedu predavanje Maje Vreča Varen svet v otroškem žepu. Predstavili bomo, kako otroci in mladostniki uporabljajo internet in nove tehnologije ter izzive, s katerimi se pri tem srečujejo. Orisali bomo problematiko vrstniškega nasilja na spletu, ki jo mladi najbolj pogosto poudarjajo, ko je govora o digitalnih tehnologijah in zasvojenosti na spletu.

V četrtek bo na sporedu tudi predavanje Spletne goljufije, ki ciljajo na vaše zaposlene. Na konkretnih primerih bo Tadej Hren predstavil, kako spletni goljufi z nami vzpostavijo komunikacijo in na kakšen način zgradijo krinko verodostojnosti. Zanimalo nas bo, kako nas lahko prepričajo, da sami sebi naklikamo virus in kakšne posledice imajo tovrstni napadi na poslovanje podjetja.

Celoten program sejma si lahko ogledate tukaj.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete in prisluhnete predavanjem!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)