Skoči na glavno vsebino

OdKlikni!: Izobraževanje za strokovnjake, ki delajo z mladimi

sreda, 3. 4. 2019 9:39

Projekt »OdKlikni! Ustavimo Spletno nasilje nad ženskami in dekleti« vas vabi na izobraževanje za učitelje, ravnatelje, šolske svetovalne delavce, socialne delavce in predstavnike nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi.

Preprečevanje in zaščita pred nasiljem in nadlegovanjem

Cilj izobraževanja je povečanje občutljivosti in krepitev znanja za uspešno preprečevanje in zaščito pred spletnim nasiljem in nadlegovanjem deklet in žensk ter predstavitev praktičnih aktivnosti za delo z mladimi.

Na izobraževanju se boste seznanili z najpogostejšimi oblikami spletnega nasilja nad ženskami in dekleti skozi prizmo stereotipov in seksizma, prisotnih v naši družbi. Prav tako bodo predstavili rezultate najnovejše raziskave OdKlikni! o spletnem nasilju, ki jo je spomladi 2018 med več kot 5.000 slovenskimi učenci in dijaki izvedla Fakulteta za družbene vede.

Psihološki vidiki spletnega nasilja

Poglobili se boste tudi v psihološke vidike spletnega nasilja proti dekletom z namenom prepoznavanja in razumevanja pojava in nato uspešne obravnave tovrstnih primerov v šolskem okolju, mladinskih centrih in centrih za socialno delo. Posvetili se boste tudi pravnim vidikom spletnega nasilja proti ženskam in dekletom. Zelo pomemben del izobraževanja pa bo predstavitev vsebin OdKlikni! delavnic, ki so jih v tekočem šolskem letu izvedli 100-krat za učence in dijake osnovnih in srednjih šol. Več o programu si lahko pogledate tukaj.

Izobraževalni dogodek bo potekal v dveh terminih na različnih lokacijah, in sicer:

  • Maribor: sreda, 8. 5. 2019, v hotelu Mercure Maribor City Center. Na dogodek se lahko prijavite do 26. 4. 2019 s klikom tukaj.
  • Ljubljana: torek, 14. 5. 2019, v M Hotelu. Na dogodek se lahko prijavite do 3. 5. 2019 s klikom tukaj.

Število udeležencev je omejeno, zato si čim prej zagotovite mesto na dogodku. Po uspešni prijavi vam bodo poslali potrditev s podrobnejšimi informacijami.

Za dodatne informacije vam je na voljo Ajda Petek na elektronskem naslovu ajda.petek@fdv.uni-lj.si.

Dogodek pripravlja Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v okviru projekta OdKlikni! Ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti, ki ga koordinira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju in policijo.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)