Skoči na glavno vsebino

Odprte prijave na konferenco DIGDAKTIKA

sreda, 17. 5. 2023 11:53

S konferenco DIGDAKTIKA, ki bo potekala 30. avgusta 2023, od 9. do 16.30, v Cankarjevem domu v Ljubljani, se bo zaključil projekt Dvig digitalne kompetentnosti (DDK), katerega namen je spodbujanje razvoja inovativnih učnih okolij, ki prispevajo k dvigu digitalnih kompetenc vodstvenih in strokovnih delavcev, otrok, učencev in dijakov.

Na konferenci bomo predstavili rezultate projekta DDK. Znotraj projekta smo partnerji zasnovali, preizkusili in ovrednotili raznolike rešitve za razvoj digitalne kompetentnosti. To so bila različna usposabljanja in izobraževanja, podporno spletno okolje za učinkovito rabo digitalnih tehnologij, orodja za samopreverjanje digitalnih kompetenc, digitalna gradiva, primeri dobre rabe, vzpostavitev učeče se skupnosti ter priporočila za dvig digitalnih kompetenc.

Arnes je v projektu sodeloval kot konzorcijski partner in pripravil načrt za izvedbo podpore vzgojno-izobraževalnim zavodom, usposabljanja za uporabniško in tehnično usposobljenost ter spletno varnost vodstvenih in strokovnih delavcev ter izvajal usposabljanja za storitve, ki jih nudi šolam. Izpostavljamo nov množični odprti spletni tečaj Moja digitalna identiteta, s katerim smo osvetlili izzive uporabe različnih identitet in dejavno pomagali učiteljem pri premoščanju vrzeli na področju digitalnih identitet.

Spodbuda k dvigu digitalnih kompetenc

Konferenca DIGDAKTIKA želi izkušnje s projekta DDK prenesti na udeležence konference in jih na ta način spodbuditi k dvigu digitalnih kompetenc, uporabi inovativnih praks pri svojem delu, vodenju in podpori učečim se pri pridobivanju in nadgradnji digitalnih kompetenc ter smiselni uporabi digitalne tehnologije. 

Konferenca DIGDAKTIKA bo trajala osem ur in je brez kotizacije. Spremljati jo bo možno v živo in na daljavo. Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi.

Prijavite se z AAI-računom

Na konferenco se lahko prijavite na skupnosti SIO: https://skupnost.sio.si/mod/booking/view.php?id=358568.

Za prijavo potrebujete AAI-račun. Če ga še nimate, se obrnite na informatika na vaši šoli. Če imate težave s prijavo, pa nam pišite na podpora@sio.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)