Skoči na glavno vsebino

Oglejte si posnetke s konference Digdaktika

petek, 15. 9. 2023 13:13

V sredo, 30. avgusta 2023, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani odvila zaključna konferenca projekta Dvig digitalne kompetentnosti pod imenom Digdaktika.

O razvoju in pridobivanju digitalnih kompetenc

Program konference je bil izjemno pester, s kar 92 predavatelji, ki so razpravljali o najnovejših trendih in izzivih v izobraževanju, ki jih determinira hiter razvoj digitalnih tehnologij.

Udeleženci konference so lahko prisluhnili tudi vzgojiteljem in učiteljem, ki so s primeri iz prakse prikazali dejavnosti za vodenje in podporo učečim se pri razvijanju, pridobivanju digitalnih kompetenc. Prispevki so prikazovali kakovostne primere inovativne preobrazbe učenja in poučevanja, s poudarkom na digitalnemu opismenjevanju učečih se, usmerjanju v ustrezne načine komuniciranja in sodelovanja, izdelovanja digitalnih vsebin in opolnomočenju za odgovorne uporabnike in reševalce problemov.

Skoraj 14.000 udeležencev

Konferenca, ki je potekala hibridno, je privabila veliko število udeležencev. V Cankarjevem domu se je v živo zbralo okoli 800 udeležencev, hibridno pa se je Digdaktike udeležilo kar 12.940 udeležencev. Vrhunec dogajanja se je zgodil v prvih dveh urah na odru Gallusove dvorane, kjer je hkrati spremljalo dogajanje v povprečju 6.500 udeležencev.

Posnetke predavanj si oglejte na portalu Arnes Video

Dogajanje na konferenci si lahko ogledate na portalu Arnes Video. Oglejte si tudi program konference s karticami in povzetki posameznih predavanj. Vabimo vas, da si ogledate posnetek predavanja, ki smo ga pripravili na Arnesu, v katerem boste spoznali zanimivosti o digitalnih identitetah in storitvah v digitalnem izobraževanju.

Prav tako si lahko ogledate fotografije, ki so nastale na konferenci.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)