Skoči na glavno vsebino

Posodobitev portala Arnes Video

četrtek, 30. 3. 2023 13:48

Pred kratkim smo posodobili portal Arnes Video. Zdaj vključuje kopico novih funkcionalnosti, s katerimi boste na našem video portalu imeli še boljšo uporabniško izkušnjo.

Arnes Video kot aplikacija

Arnes Video zdaj lahko namestite na svoje naprave kot aplikacijo (PWA – progressive web app). Na namiznih računalnikih je storitev omogočena v brskalnikih Chrome in Edge, na mobilnih napravah in tablicah pa na sistemih Android in iOS (Safari).

Namestitev aplikacije je hitra in enostavna:

  • na brskalnikih Chrome in Edge se na koncu vrstice URL pojavi ikona za dodajanje;
  • na mobilnih telefonih in tablicah poiščete gumb »Deli« oz. »Share«, potem pa »Dodaj na domač zaslon« oz. »Add to Home Screen«.

Spletna stran tako deluje kot aplikacija, do katere lahko dostopate prek vaših mobilnih zaslonov oz. namizja.

Prenovljena poglavja

Poglavja, ki jih dodate posnetku, se s posodobitvijo zdaj prikažejo tudi na časovnici posnetka. Prav tako vam poglavij ni treba ustvarjati ročno, ampak jih lahko ustvarite kar znotraj video portala v naprednih nastavitvah posnetka.

Rezanje posnetkov

Posnetku je zdaj mogoče odrezati začetek in konec kar znotraj video portala, predvidene pa so tudi prihodnje izboljšave za grafični vmesnik te funkcionalnosti.

Bližnjice predvajalnika

Predvajalnik lahko zdaj napredno upravljate s pomočjo tipkovnice. V spodnji tabeli je podan seznam tipk, ki ustvarijo želeno akcijo na predvajalniku.

TIPKA

 AKCIJA

Preslednica oz. spacebar  

Predvajaj/Pavza
Play/Pause    

j   

Prevrti 10 sekund nazaj

k  

Pavza/Predvajaj

l  

Prevrti
10 sekund naprej

Številke 1-9

Skok na 10 % – 90 % na predvajalni vrstici vid

ea

Številka 0

Skok na začetek videa

f   

Razširi video na cel zaslon / pomanjšaj video

esc

 

c   

Skrij/Aktiviraj podnapise

Desna puščica

Prevrti 10 sekund naprej

Leva puščica   

Prevrti 10 sekund nazaj

m  

  Utišaj/Prižgi zvok 

Deljenje posnetkov

Posodobili smo možnosti deljenja posnetkov. Dodali smo enostavno kopiranje povezave posnetka in napredno deljenje, kjer je možno nastaviti začetek predvajanja in neprekinjeno predvajanje.

Dodajanje ključnikov

Zdaj lahko svojemu videoposnetku dodate več ključnikov (#), ki naj bodo ločeni z vejico (,).

HLS za zaščiteno predvajane posnetke

Dodelali smo zaščiteno predvajanje posnetkov na spletnih straneh, kjer predvajanje poteka prek našega portala. Če vas zanima uporaba portala Arnes Video kot zaledja za vašo stran VOD, nas lahko kontaktirate na video-podpora@arnes.si.

Odprava nekaterih nepravilnosti

Vedno se trudimo, da za naše uporabnike izboljšamo uporabniško izkušnjo, zato smo odpravili nekatere nepravilnosti. Popravili smo pretvarjanje posnetkov, ki so vsebovali dva video prenosa, in odpravili napako pri predvajanju določenih avdio posnetkov in pri prikazovanju gledalcev pri prenosih v živo. Popravili smo tudi ohranjanje pozicije na portalu Arnes Video pri premiku nazaj na glavno stran in pozicijo izbranega posnetka. Nenazadnje smo skrajšali tudi predpomnjenje (caching) za workers Arnes Video.

Če opazite kakršnekoli napake ali imate predloge za izboljšavo portala Arnes Video nam svoje mnenje posredujte na video-podpora@arnes.si.

Webinar

12. aprila se lahko udeležite webinarja o uporabi portala Arnes Video v šolstvu, in sicer ob 14. uri na povezavi: https://video.arnes.si/watch/live/pxr9zv8pmd84.
Kmalu po prenosu v živo bo na voljo tudi posnetek, in sicer na povezavi: https://video.arnes.si/watch/rhqlyk5lcj07.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)