Skoči na glavno vsebino

Poučevanje in sodelovanje na daljavo

ponedeljek, 9. 3. 2020 14:20

Na Arnesu fakultetam in šolam, pa tudi drugim uporabnikom, zagotavljamo spletne aplikacije za poučevanje in sodelovanje na daljavo.

Nov Arnesov videokonferenčni sistem

Vabimo vas k uporabi nove videokonferenčne storitve Arnes VID. Prijava ni potrebna.

Uporabniški vmesnik je preprost, osnovna navodila najdete na Arnesovih spletnih straneh za pomoč uporabnikom.

Nov videokonferenčni sistema je lahko neposredno vključen tudi v Arnes Učilnice. Spletna učilnica, ki je tudi sicer osrednje orodje izobraževanja na daljavo, tako postane tudi okolje, v katerem lahko z učenci vzpostavimo videokonferenčni stik. Navodila najdete v Vodiču po Arnes Učilnicah.

Posnemite učno uro in jo objavite na portalu Arnes Video

Priporočamo vam, da predavanja vedno posnamete in jih objavite na slovenskem izobraževalnem videoportalu Arnes Video. Tako bodo vašim učencem dostopna takrat, ko jih bodo potrebovali. Ogledali si jih bodo lahko večkrat in lažje osvojili učno snov.

Predavanja prenašajte na splet

Prenosi v živo, ki so vam na voljo na portalu Arnes Video, so namenjeni vsem, ki želijo dogodke prenašati na splet in tako omogočiti spremljanje predavanj, konferenc ali seminarjev širši javnosti. Uporaba je enostavna, uporabnik potrebuje le spletno ali prenosno kamero, mobilni telefon ali tablico in brezplačni program. Prenos zvoka in slike je možen le v eni smeri, sam prenos pa lahko spremlja zelo veliko število gledalcev, ki lahko med prenosom vprašanja ali komentarje vpisujejo na portal. Arnesovi prenosi v živo so primerni tudi za profesionalne prenose dogodkov, vsako leto tako na Arnesu prenašamo dogajanje na konferenci Mreža znanja.

Navodila za uporabo prenosov v živo najdete tukaj.

Multimedijske vsebine povežite v digitalni učilnici

Multimedijske vsebine lahko povežete v Arnes Učilnicah, ki naj bodo vaše izhodišče za ustvarjanje lastnega digitalnega učnega okolja. Omogočajo vam digitalno poučevanje na daljavo, učencem, dijakom in študentom pa interaktivno nabiranje novega znanja. V digitalni učilnici lahko ustvarjate vprašalnike, forume, delavnice in dodajate interaktivne vsebine, videoposnetke in druga gradiva.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)