Skoči na glavno vsebino

Prednosti prenosa dogodkov v živo s pomočjo portala Arnes Video

četrtek, 2. 3. 2023 11:44

Obstajajo številni razlogi, zakaj se dogodke splača prenašati v živo prek portala Arnes Video. V tem članku se bomo sicer osredotočili le na kopico prednosti, ki jih izkorišča marsikateri organizator prireditev, med drugim tudi Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v sklopu festivala Emona 2023 ter Akademija za glasbo UL, ki je na portalu Arnes Video pred kratkim prenašala dogodek Flavtistični večeri 2023.

Lastništvo vsebin

Ko uporabljate Arnes Video, ostanejo posnetki in vsebine v vaši lasti, kar se je že večkrat izkazalo kot ključno. Eden izmed dogodkov se je zgodil pred leti, ko je priznana slovenska kulturna ustanova izvajala glasbo v živo prek komercialne platforme. Seveda so za takšno početje imeli urejene vse avtorske pravice, a tudi pri predvajanju v živo so algoritmi prepoznali domnevno kršitev avtorskih pravic. Prenos v živo je bil prekinjen in za nekaj dni onemogočen, poslušalci doma pa so ostali brez koncerta. V iskanju rešitev so se obrnili na Arnes, kjer smo jim omogočili prenose v živo in takšnih težav niso več imeli. Na Arnes Videu je sicer za avtorske pravice poskrbljeno, toda vse domnevne kršitve lahko hitro rešimo in preprečimo avtomatsko prekinitev, saj je platforma manjša in hkrati omogoča ažuren odziv na morebitne težave.

Ohranjanje originalnega zvoka

Prenos v živo prek portala Arnes Video pa ima še eno prednost. Medtem ko sta slika in format videa prilagojena internetnemu predvajanju, zvoka ne pretvarjamo, s tem pa do poslušalcev pride točno takšen, kot ga pošiljate.

Hitra objava shranjenih videoposnetkov s prenosov v živo

Po prireditvah nikar ne pozabite objaviti videoposnetkov – med prenašanjem jih lahko snemate tudi na naše strežnike, s tem pa je njihova objava urejena hitro, v le nekaj klikih. Tudi pri objavljenih videoposnetkih zvok ostane nespremenjen, razen v primerih, ko je kvaliteta zvoka tako visoka, da ga brskalniki sicer ne bi podpirali.

Z vami izboljšujemo še naprej

Veseli smo, ko vidimo vse uspešne zgodbe, ki jih pišete s pomočjo naših storitev. V zadovoljstvo nam je neprestano izboljševati in prilagajati naše storitve, da bi vam kar se da dobro služile kot papir, na katerega boste lahko svoje zgodbe zapisovali tudi v prihodnje.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)