Skoči na glavno vsebino

Prehod na novi vrhnji certifikat CA za Eduroam.si

torek, 12. 11. 2013 11:17

Ker so na nekaterih napravah in posodobitvah operacijskih sistemov proizvajalci vklopili strožje preverjanje strežniških in vrhnjih certifikatov (angl. CA certificates) pri prijavljanju v brezžična omrežja, lahko nekaterim uporabnikom prijava v omrežje Eduroam ne deluje več.

Med prizadete naprave, ki zahtevajo novi vrhnji certifikat spadajo:

  • mobilni telefoni in tablice z iOS 7,
  • prenosniki nadgrajeni na Mac OS X Maverick in
  • mobilni telefoni z Windows 8 Phone.

Zato svetujemo vsem skrbnikom omrežij Eduroam, da osvežijo strežniške certifikate, prav tako pa da tisti, ki uporabljajo lastni vrhnji certifikat, vzpostavijo novega s posodobljenimi nastavitvami za nove naprave.

Vendar pozor! Pred osvežitvijo certifikata je potrebno o menjavi obvestiti vse obstoječe domače uporabnike na organizaciji. Le-ti morajo posodobiti svoje nastavitve brezžičnega omrežja Eduroam in tako naložiti še novi vrhnji certifikat. Tistim uporabnikom, ki tega ne bodo storili, potem ne bo več deloval dostop do omrežij Eduroam.

Izjema so uporabniki s posodobljenim odjemalcem Eduroam_client in posodobljenim profilom prenešenim prek spletnega čarovnika za mobilne naprave Apple.

V izogib morebitnim nevšečnostim, skrbnikom omrežij Eduroam svetujemo, da si preberejo napotke, kako se lotiti postopka osvežitve certifikatov in komuniciranja z uporabniki.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)