Skoči na glavno vsebino

Prenos Konference Arnes 2013 tokrat v visoki ločljivosti (15. 5. 2013)

ponedeljek, 15. 4. 2013 12:05

Prosta mesta na Konferenci Arnes 2013 so sicer zasedena, boste pa lahko vsa predavanja, ki bodo potekala 15. 5. 2013 od 9.30 dalje, preko spleta spremljali v živo v visoki ločljivosti (zbornik s prispevki). Prenos bomo zagotovili tako iz dvorane A kot iz dvorane B, na dogodku pa boste lahko aktivno sodelovali tudi preko družabnega omrežja Twitter z oznako #sirikt.

Zagotavljanje dostopa do brezžičnega omrežja danes ni več prednost, temveč nuja. Uporabniki tako upravičeno pričakujejo, da bodo lahko do storitev dostopali kjerkoli in kadarkoli ne glede na to, katero napravo bodo uporabljali – namizni računalnik, prenosnik, tablični računalnik ali telefon. Tudi naše spletne storitve morajo delovati tako prek prenosnika kot prek tabličnega računalnika.

Na letošnji konferenci se bomo seznanili z mobilnimi trendi v evropski izobraževalni in raziskovalni sferi ter pogledali trenutno stanje v Sloveniji. Pogledali bomo, kako lahko mobilne aplikacije uporabljamo pri svojem delu upravitelji omrežij, ter izvedeli, kaj razvoj mobilnih aplikacij pomeni s stališča finančnih in človeških virov. Hkrati bomo ugotovili, da nove možnosti povezovanja in uporabe storitev prinašajo tudi nove nevarnosti, s katerimi moramo biti seznanjeni in se pred njimi zaščititi. Dogodek bomo povezali s predstavitvijo aktualnih Arnesovih storitev tako s stališča končnih uporabnikov kot tudi skrbnikov storitev in omrežij.

Konferenca Arnes povezuje uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja ter kulture in je namenjena širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot tudi sistemske vidike uporabe novih tehnologij. Letošnja konferenca bo potekala v Hotelu Kompas v Kranjski Gori, več informacij o lokaciji in namestitvi pa lahko dobite na spletni strani multikonference SIRikt, v okviru katere poteka letošnja Konferenca Arnes.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)