Skoči na glavno vsebino

Prenos Konference Arnes 2014 – Izmenjujemo znanje (28. 5. 2014)

sreda, 7. 5. 2014 10:59

Prijave na Konferenco Arnes 2014 – Izmenjujemo znanje, ki bo potekala 28. maja 2014 na multikonferenci SIRikt v Kranjski Gori, so sicer že zaprte, a boste tudi tokrat lahko vsa predavanja z dogodka v živo spremljali preko spleta. Vabimo vas, da na predavanjih tudi sami aktivno sodelujete preko družbenege medija Twitter z uporabo oznake #sirikt.

Izmenjava znanja je meje klasičnih učilnic presegla že v prejšnjem stoletju, sodobna tehnologija pa nam s svojim hitrim napredkom omogoča vedno enostavnejše in učinkovitejše metode posredovanja znanja. V današnjem času na ta način poučevanje ni več zgolj domena vrtcev, šol in fakultet, tehnologija podaja roko tudi raziskovalnim inštitutom, muzejem, galerijam in drugim organizacijam, ki tako lahko delijo svoje vsebine in akumulirano znanje . S pomočjo tehnologije lahko danes presegamo tako fizične omejitve kot tudi meje v našem dojemanju izmenjave znanja, saj o globalni učilnici ne razmišljamo več zgolj s stališča preseganja mej, temveč tudi s stališča ciljnih skupin, ki bi jih naše vsebine utegnile zanimati.

Konferenco bomo začeli s predavanjem, na katerem si bomo ogledali, kako vzpostaviti platformo, prek katere bo mogoče varno izvajati preverjanje znanja s pomočjo sodobnih tehnologij. Izvedeli bomo, kako lahko predavanja v celoti izvajamo na daljavo ob pomoči sodobnih tehnologi.  S tem seveda tudi nismo več omejeni le na Slovenijo, saj lahko našo publiko dosežemo tudi drugje.

Gotovo večina med vami že pozna Iversity.org, največjo evropsko platformo za odprto izobraževanje na daljavo, tokrat pa bomo imeli priložnost izvedeti, kako je bila sama platforma vzpostavljena. Ogledali si bomo, kako odprta izobraževanja na daljavo izvajajo na Hrvaškem in kaj smo na tem področju za vas pripravili na Arnesu.

Glede na to, da je »izložba« večine izobraževalnih organizacij še vedno spletna stran, si bomo ogledali, kaj nas lahko doleti, če za našo spletno stran ne skrbimo, kako lahko nesrečne dogodke v povezavi z našimi spletnimi stranmi preprečimo, in dobili koristne namige o aktualnih sistemih za upravljanje z vsebinami spletnih strani.

Konferenco bomo zaključili s pregledom storitev, ki jih za vas zagotavljamo na Arnesu. Poleg konkretnih primerov uporabe že uveljavljenih storitev, ki jih verjetno že dobro poznate, vam bomo predstavili tudi dve novi, ki vam bosta znatno olajšali komunikacijo z vašimi ciljnimi javnostmi.

Konferenca Arnes povezuje področje izobraževanja, raziskovanja ter kulture in je namenjena širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot tudi sistemske vidike uporabe novih tehnologij.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)