Skoči na glavno vsebino

Pri izobraževanju na daljavo pomagali zamejskim Slovencem

sreda, 20. 5. 2020 10:57

Osnovne in srednje šole so se med pandemijo morale soočiti z mnogimi izzivi, ki jih je prineslo izobraževanje na daljavo. V sosednji Italiji so bile razmere še bolj zapletene, izobraževanje pa so v digitalni svet prenesle tudi tamkajšnje šole s slovenskim učnim jezikom.

Kako do e-gradiv v slovenskem jeziku?

Ravnatelji šol so razmišljali o nujnosti vključevanja slovenskih zamejskih šol v Italiji v federacijo ArnesAAI, saj so želeli pridobiti AAI-račune za učitelje in učence, dostop do izobraževalnih e-gradiv, spletnih tečajev in Arnesovih storitev v slovenskem jeziku.

Na Arnesu smo jim z veseljem priskočili na pomoč in Sporazum o članstvu v omrežju ARNES podpisali z Državnim izobraževalnim zavodom s slovenskim učnim jezikom Primož Trubar – Simon Gregorčič iz Gorice. Zavodu so se pod skupno domeno digitalnasola.si pridružile druge šole iz zamejstva.

Povezovanje v času pandemije

Pandemija je Slovenijo in Italijo sicer ločila s ponovno vzpostavitvijo mejnega nadzora, a ju hkrati v digitalnem svetu tesno povezala. Veselimo se prihodnjega čezmejnega sodelovanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)