Skoči na glavno vsebino

Primeri dobre rabe – interno izobraževanje – Renato Lukač

sreda, 16. 9. 2020 10:31

Letošnja epidemija je presenetila vse po vrsti, tudi šolstvo. Dogodki so se na začetku marca odvijali  bliskovito in nenadoma so bile vse šole po državi zaprte. V taki situaciji in ob jasnih navodilih, da se mora izobraževanje učečih tudi ob zaprtju šol nemudoma nadaljevati, nam je bilo jasno, da smo morali najprej  poskrbeti za interno izobraževanje učiteljev in učiteljic, če smo želeli zagnati kvalitetno izobraževanje na daljavo.

Na Gimnaziji Murska Sobota smo oblikovali skupino, ki je že v ponedeljek 16. marca začela serijo videokonferenčnih delavnic o uporabi orodij za izobraževanje na daljavo. Pri storitvah smo stavili na domače servise Arnesa. Največ pozornosti je bilo potrebno posvetiti uporabi spletnih učilnic, saj LMS-ja Moodle do takrat ni uporabljal praktično nihče v smislu podpore pri rednem pouku. Zavedali smo se, da bo zaprtje šol trajalo več tednov, zato smo iskali trajne in kvalitetne rešitve problemov, udeležba pa je bila temu primerno velika.

V prispevku bodo opisane aktivnosti in izkušnje z internim izobraževanjem pedagoškega kadra naše šole v podporo izobraževanju na daljavo.

Predstavitev iz predavanja

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)