Skoči na glavno vsebino

Primeri dobre rabe – razredni pouk – Mladen Kopasić

sreda, 16. 9. 2020 10:28

Sredi marca 2020 smo učitelji čez noč iz klasičnega poučevanja prešli na delo na daljavo. Prvi občutki so bili negotovost, stiska, celo strah. Pri meni sta jih hitro izpodrinila izziv in optimizem.

S spodbudnimi besedami sem poskušal vplivati tudi na kolege, razredne učitelje, preko naše Facebook skupine.

Odločil sem se, da bom svoje razlage posnel, jih naložil na YouTube in posredoval svojim učencem. Kasneje sem jim dodal kvize v programu Google obrazci. Tako sem sproti preverjal razumevanje vsebin. Naloge sem učencem posredoval preko e-pošte staršev, v Google drive mapo in na razredno spletno stran na Weebly platformi.

Dvakrat tedensko smo se z učenci dobili »v živo« preko Zooma. Tega so bili učenci najbolj veseli, saj so se zopet videli s sošolci. Predstavili so nam tudi nekaj referatov. 

Vsa gradiva, ki sem jih izdelal, poleg šolskih, tudi video vodiče za koristne programe, sem kolegom iz cele Slovenije delil v FB skupini. Na moje veselje so enako počeli tudi nekateri drugi. Postali smo zgledna sharing is caring skupnost. Tako nam je bilo vsem lažje, dobesedno s skupnimi močmi smo učencem posredovali ogromno gradiv in pokazali, da se marsikaj da, če se hoče.

Sčasoma se je posnetkov razlag in drugih gradiv nabralo toliko, da sem odprl posebno spletno stran delonadaljavo.weebly.com .

Predstavitev iz predavanja

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)