Skoči na glavno vsebino

Seminar varstva osebnih podatkov najstnikov

petek, 21. 5. 2021 12:17

Imate vprašanja o tem, kaj lahko počnete z osebnimi podatki učencev? Kako svoje učence opozoriti na pasti razkrivanja osebnih podatkov na spletu, pri uporabi aplikacij, mobilnih naprav in kako jim pomagati, če se zlorabe osebnih podatkov zgodijo? Vas zanima, kako je z varovanjem podatkov na spletnih družabnih omrežjih? Se vam je na šoli že zgodil kak incident z razkrivanjem podatkov? Kako je v času šolanja na daljavo z uporabo informacijskih tehnologij? Kateri podatki o zdravstvenem stanju, testiranju, cepljenju se lahko v epidemiji zbirajo in posredujejo?

Odgovore na takšna vprašanja boste našli na spletnem seminarju Moji podatki, moja stvar, ki ga organizira Informacijski pooblaščenec v okviru projekta iDecide. Na seminarju bo predstavljen tudi nov priročnik za najstnike in srednješolce Moji podatki, moja stvar.

Seminar je namenjen predvsem srednješolskim učiteljem in svetovalcem ter vsem tistim, ki se ukvarjate z mladino, najstniki in imate vprašanja glede varstva osebnih podatkov, ki jih boste lahko zastavili strokovnjakom z Informacijskega pooblaščenca.

Seminar bo potekal v sredo, 26. maja 2021, od 12.00 do 14.00 preko platforme MS Teams. Prijave se sprejemajo na e-naslovu tanja.svab@ip-rs.si.

Program seminarja

  • Dr. Jelena Burnik: Uvodni nagovor
  • Mag. Andrej Tomšič: O zasebnosti in varstvu osebnih podatkov
  • Tina Ivanc: Se strinjaš z uporabo svojih osebnih podatkov?
  • Mag. Urban Brulc: Kaj lahko dobim od upravljalca in kako lahko vplivam na obdelavo svojih osebnij podatkov pri upravljalcu
  • Neja Domnik: Osebni podatki na spletu ostanejo za vedno
  • Matej Sirončič: Varstvo osebnih podatkov v času epidemije Covid-19

Vabljeni k ogledu!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)