Skoči na glavno vsebino

Sestanek sveta staršev ali zavoda z Arnesovimi videokonferencami

sreda, 17. 3. 2021 13:50

Vzgojno-izobraževalni zavodi, ki želijo omogočiti sestanek sveta staršev ali sestanek sveta zavoda, lahko uporabijo videokonferenčni rešitvi Arnesa.

Uporabite najbolj priljubljeno storitev

Predsednik sveta staršev in predsednik sveta zavoda lahko pridobita račun za uporabo storitve Arnes Zoom. Vzgojno-izobraževalni zavod za uporabnika ustvari e-poštni naslov, ki bo znotraj domene šole. Če s tem informatik ustvari tudi AAI-račun, naj bo ta takšen, da ne bo omogočal dostopa do licenčnega Arnes Zooma.

To informatik stori tako, da je “eduPersonAffiliation” nastavljen na affiliate. e-poštni naslov naj nam nato odgovorna oseba na zavodu posreduje na video-podpora@arnes.si, da bomo na Arnesu nanj vezali račun Zoom. Seveda mora zavod pred tem predsedniku sveta staršev ali sveta zavoda omogočiti uporabo e-poštnega naslova.

Arnes bo nato iz Zooma na e-poštna naslova poslal vabilo, v katerem bo spletna povezava za prevzem računa. V Zoom se bosta lahko predsednika prijavljala na strani https://zoom.us z določenim e-poštnim naslovom.

Brezplačno, enostavno in brez registracije

Arnes VID je videokonferenčni sistem, pri katerem prijava ni potrebna – na ta način lahko zelo hitro organizirate sestanek, saj vam enostavni uporabniški vmesnik omogoča funkcionalnosti, kot so deljenje zaslonske slike, dvigovanje rok, skupinski ali zasebni klepet. Storitev temelji na platformi Jitsi, sistem pa je postavljen na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)