Skoči na glavno vsebino

Slovenija kot informacijska družba – ali opažamo preobrazbo

ponedeljek, 14. 5. 2012 12:23

V sklopu dogodka Svetovni dan informacijske družbe, katerega partner je tudi Arnes, vas v imenu Gospodarske zbornice Slovenije vabimo na okroglo mizo Slovenija kot informacijska družba – ali opažamo preobrazbo.

Okrogla miza bo potekala 15. maja ob 16.00 na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije.

Ozadje okrogle mize reflektira dejstvo, da smo v preteklih dvajsetih letih bili priča – in do neke mere akterji – politično-ekonomske tranzicije, v kateri je šlo predvsem za redistribucijo lastnine in moči. Vzporedno s tem, v globalnem merilu, imamo opravka še z eno tranzicijo in to je globoka strukturna preobrazba v informacijsko družbo. Tako tudi v informacijski družbi kot eko-sistemu v katerem so razmerja med akterji definirana z večsmernimi soodvisnosti veljajo nova pravila konkuriranja.

Namen panela je predstaviti indikatorje tovrstne spremembe v našem vsakdanu in zastaviti vprašanje pripravljenosti naše družbe na funkcioniranje v novih globalnih okoliščinah.

Moderator: Vuk Ćosić

Panelisti: Miha Mazzini, dr. Barbara Rajgelj, Tanja Lesničar Pučko in Miriam Možgan

Več o okrogli mizi in načinu prijave najdete na spletni strani dogodka. Okroglo mizo si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na Arnesovi spletni strani.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)