Skoči na glavno vsebino

Številne novosti na portalu Arnes Video

torek, 8. 12. 2015 11:20

Portal Arnes Video je zbirka posnetkov in zanimivih vsebin, ki omogoča objavo, ogled in deljenje video posnetkov, uporabnikom pa omogoča tudi prenos dogodkov v živo. Pred kratkim je portal doživel korenito prenovo.

december_2015_informator_portal_Arnes-Video_iStock_000073547985_Large

V ozadju so bili nadgrajeni strežniki, odpravljenih je bilo tudi veliko hroščev, saj si pri Arnesu želimo uporabnikom nuditi kar najboljšo uporabniško izkušnjo, nekaj sprememb pa je doživel tudi uporabniški vmesnik.

Boljši predvajalnik in ločljivost 4K

Iskalnik na portalu Arnes Video je izboljšan in zdaj omogoča večbesedne iskalne nize, na naslovni strani pa je uporabnikom omogočeno večstransko prebiranje. Osrednja novost je nov predvajalnik za posnetke in prenose v živo. Le ta ima zdaj novo podobo, je večji, hitrejši in bolj zmogljiv. Predvajalnik je med drugim večji zaradi tega, ker je zdaj uporabnikom na voljo višja privzeta ločljivost videoposnetkov, na novem gumbu za izbor ločljivosti je mogoče izbrati tudi ločljivost 4K. Predvajalnik samodejno predvaja prenose v živo na izbrani napravi, tako da ni več potrebno ročno izbirati povezav za Android in iOS naprave, prenosi v živo pa zdaj omogočajo tudi napoved dogodkov več dni vnaprej in nastavitev ure pričetka prenosa.

Prenos posnetkov na lastno napravo

Velika želja uporabnikov je bila možnost prenosa posnetkov iz portala Arnes Video na lastno napravo, kar je zdaj omogočeno tako iz zbirke »Moji posnetki« in znotraj videoposnetkov, kamor so bile dodane tudi bližnjice za urejanje. Večina uporabniških spletnih strani se seli na Arnes Splet, zaradi tega je bila dodana možnost prilagoditve naslovov vdelanih posnetkov za platformo WordPress, na kateri temelji Arnes Splet. Za uporabo nove možnosti je potrebno v WordPress-u vključiti vtičnik iFrame, dodan pa je tudi vtičnik, ki v urejevalniku omogoča iskanje in dodajanje povezav do videoposnetkov na portalu Arnes Video.

SIO TV – osrednja točka za prenose v živo

SIO TV je povsem nova storitev na portalu Arnes Video, ki postaja osrednja točka za prenose v živo. Sestavljata ga dva dela, aktivni prenosi z najavo prihajajočih prenosov in arhiv prenosov.

Najpomembnejša prednost prenove portala je možnost hitrejše odprave napak in hitrejšega dodajanja novosti za uporabnike, zato bomo na Arnesu veseli odziva in predlogov s strani vas, naših uporabnikov. Pišite nam na video-podpora(at)arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)