Skoči na glavno vsebino

Teden programiranja na vaši šoli

torek, 8. 8. 2017 10:58

Teden programiranja – CodeWeek, ki praznuje peto obletnico delovanja, bo letos potekal od 7. do 22. oktobra. Tudi vi se lahko priključite gibanju za razvoj digitalnih veščin in mladim omogočite prve korake v svet programiranja.

Organizirajte delavnico

Spoznavanje tehnologije in nabiranje novih znanj ni le zabavno, za mlade, ki bodo čez nekaj let vstopali na trg dela, je skoraj nujno. Zato skupaj z organizatorji tudi na Arnesu pozivamo učitelje, programerje in vse ostale, ki jih zanima digitalna tehnologija, da med 7. in 22. oktobrom organizirajo delavnico – CodeWeek v razredu, pri krožku ali v knjižnici.

Delavnico posvetite programiranju, razlagi delovanja računalnikov, arhitekturi internetnega omrežja, pastem lažnih novic, zasebnosti in varnosti na internetu ali kakšni drugi temi po vaši presoji, s katero bodo šolarji urili svoje digitalne veščine.

Koordinatorji projekta so izdelali učno pripravo za delavnico programiranja s programom Scratch, ki je brezplačno na voljo vsem mentorjem. Poleg tega vam bodo v pomoč z nasveti, kako organizirati in prijaviti dogodek CodeWeek in izvesti delavnico programiranja brez računalnika, če v razredu nimate računalniške opreme.

Skrb za digitalno pismenost v digitalni družbi

Od leta 2013 je po Evropi potekalo že 30.000 delavnic, na katerih je sodelovalo milijon in pol mladih navdušencev. Peti teden programiranja bo tokrat trajal kar dva tedna, zato bo možnosti za izvedbo tečajev in delavnic še več. Sledite tednu programiranja – CodeWeek na Facebooku in na spletni strani codeweek.si. Vprašanja in ideje lahko organizatorjem pošljete na info@codeweek.si.

Arnes išče strokovnjake z digitalnimi veščinami

Na Arnesu iščemo nove sodelavce z digitalnimi veščinami. Se nam želite pridružiti? Več informacij najdete tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)