Skoči na glavno vsebino

V šolo z varnim paketom spletnih aplikacij za učitelje in učence

sreda, 4. 9. 2019 14:57

Ste vedeli, da na Arnesu učiteljem in učencem zagotavljamo brezplačne spletne aplikacije, ki so prilagojene vzgojno-izobraževalnim procesom?

Pri rabi spletnih aplikacij vam zagotavljamo varnost in zasebnost, saj vaše podatke hranimo v Sloveniji in jih ne delimo z drugimi. Med poukom vas med delom v aplikacijah prav tako ne bodo motili oglasi, ki učencem odvračajo pozornost.

Sodobne spletne aplikacije v slovenskem jeziku najdete na portalu Moj Arnes. Za uporabo potrebujete le AAI-račun, ki ga dobite pri računalnikarju na vaši šoli in internetno povezavo. Na primer prek varnega brezžičnega omrežja eduroam.

Ustvarite lastno digitalno učno okolje

Arnes Učilnice naj bodo vaše izhodišče za ustvarjanje lastnega digitalnega učnega okolja. Omogočajo vam digitalno poučevanje na daljavo, učencem pa interaktivno nabiranje novega znanja z vrstniki. V digitalni učilnici lahko ustvarjate vprašalnike, forume, delavnice in dodajate interaktivne vsebine, videoposnetke in druga gradiva za vaš predmet.

Če želite vaše šolske projekte predstaviti širši javnosti, lahko na Arnes Spletu ustvarite sodobno in lepo oblikovano spletišče za šolski projekt. Spletišče lahko postopoma izpopolnjujete s pomočjo podatkov, ki vam jih prikaže analitično orodje Arnes Analitika.

Videoposnetki poživijo vsako učno snov, spletno učilnico ali spletišče. Naložite jih na slovenski izobraževalni portal Arnes Video, kjer ni oglasov in motečih vsebin in nato delite z vašimi učenci. Portal vam omogoča tudi izvedbo prenosov v živo, za kar lahko uporabite profesionalno kamero ali pa mobilnik.

Na enostaven način lahko poučujete na daljavo

Ali ste vedeli, da lahko z aplikacijo poučujete na daljavo? Spletne konference Arnes VOX so enostavne za uporabo, saj potrebujete le kamero in spletni brskalnik, hkrati pa omogočajo uporabo številnih naprednih orodij, kot so prenos slike z namizja, sodelovanje v klepetalnicah, pisanje zapiskov in glasovanje v anketah …

V šolskem paketu spletnih aplikacij na portalu Moj Arnes najdete tudi spletno e-pošto, pri kateri skupaj s strokovnjaki z Instituta Jožef Stefan skrbimo, da v predal ne dobite neželene pošte.

Na portalu Moj Arnes najdete tudi druge aplikacije, kot sta Filesender in Planer.

Pridobite znanje o spletnih aplikacijah in varni rabi sodobnih tehnologij

Na Arnesu naše uporabnike o rabi storitev tudi izobražujemo. Če želite spletne aplikacije uporabljati učinkovito, ali pridobiti znanje o varni rabi sodobnih tehnologij, se prijavite na množične odprte spletne tečaje – MOST. Kot dodatno orodje smo za učitelje in druge izobraževalce pripravili tudi spletni tečaj o varni rabi interneta in naprav za otroke, ki ga boste lahko uporabili pri vaših aktivnostih.

In ne pozabite, vaše znanje lahko s skupnostjo povezujete na centralnem portalu slovenskega izobraževalnega in vzgojnega področja, portalu SIO, ki ga upravljamo na Arnesu.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)