Skoči na glavno vsebino

V živo na Arnesu: Razprava o internetni nevtralnosti na IGF 2015

torek, 10. 11. 2015 14:47

V Braziliji poteka IGF 2015 (Internet Governance Forum). V njegovem sklopu se bo odvijal tudi panel o nevtralnosti interneta (A Dialogue on “Zero Rating” and Network Neutrality).

razprava-o-internetni-nevtralnosti-na-IGF_november_2015

Za razpravo na panelu je iz Slovenije povabljen dr. Dušan Caf, predsednik Sveta za elektronske komunikacije Republike Slovenije.

V četrtek, 12. 11. 2015, bo Slovenski internetni forum (SIF) ob 17. uri na Arnesu (Tehnološki park 18, Ljubljana) organiziral spremljanje tega dogodka.

Razprava o nevtralnosti interneta je posebej pomembna po zadnjih dogodkih ob sprejemu uredbe o enotnem digitalnem trgu s kontroverznimi določili o internetni nevtralnosti, ki jih je Evropski parlament sprejel v prejšnjem mesecu. V Sloveniji obstaja močno zavedanje vpliva nevtralnosti interneta za prihodnji razvoj države in EU. To dokazujejo dejavnosti posameznikov, ozaveščenih institucij, nevladnih organizacij in obstoječa zakonodaja. Zato je pomembna tudi aktivna prisotnost na dogodkih, kot je IGF.

Enourni čas pred začetkom panela v Braziliji bo namenjen splošni razpravi o upravljanju interneta in o internetni nevtralnosti, po zaključku panela (predvidoma dve uri) pa bo še nekaj časa, da se strnejo misli.

Prijazno vabljeni!

Prosimo, da namero udeležbe sporočite na e-naslov: peter.sterle@guest.arnes.si, da bomo lahko zagotovili primeren prostor.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)