Skoči na glavno vsebino

Vseevropski mesec informacijske varnosti

četrtek, 10. 5. 2012 12:23

ENISA, Evropska agencija za omrežno in informacijsko varnost, organizira akcijo ob prihajajočem pilotnem evropskem mesecu informacijske varnosti.

Z akcijo vabi državljane, naj pomagajo ustvariti sporočilo “WE ARE European Security Month” in pošljejo fotografije svojih obrazov, iz katerih bosta oblikovani besedi “WE ARE” Vsako črko bo sestavljalo približno 100 fotografij, tako da bodo ljudje imeli možnost pokazati, da si prizadevajo ostati varni na spletu. To sporočilo, oblikovano iz fotografij, se bo skupaj s številnimi drugimi uporabljalo v oglasih in akcijskem gradivu med pilotnim projektom meseca varnosti, ki bo potekal oktobra. Svojo fotografijo lahko prispevate na spletnem mestu ENISE, rok za oddajo pa je 30. junij 2012.

Izvršni direktor ENISE, profesor Udo Helmbrecht, pravi: ” to akcijo želimo s podobami državljanov iz vse Evrope evropskemu mesecu varnosti vdahniti življenje. Varnost v informacijski tehnologiji je v veliki meri odvisna od tega, kako ljudje tehnologijo uporabljajo. Pomagati ljudem, da se bolj zavedajo pomena spletne varnosti, je pomemben del tega, da lahko mi vsi uporabljamo internet, ne da bi bila ob tem kršena naša osebna informacijska varnost. Evropski mesec varnosti je zabavna in spodbudna vseevropska akcija. Zato si prizadevamo, da bi se mu države članice odločno pridružile, saj je to ključnega pomena za uspeh pobude. Učinkovit evropski mesec varnosti lahko pomaga zmanjšati število nesreč in kršitev na področju informacijske varnosti ter povečati zaupanje uporabnikov do varnosti interneta in posledično prispevati k uspešnemu digitalnemu gospodarstvu v Evropi.”

Pilotni evropski mesec varnosti bo potekal oktobra in bo skušal državljanom približati informacijsko varnost. Sodelovanje je potrdilo šest evropskih držav: Luksemburg, Portugalska, Španija, Velika Britanija, Norveška in tudi Slovenija. Vsaka članica bo organizirala različne dejavnosti, Slovenijo pa bomo zastopali s programom Varni na internetu.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)