Skoči na glavno vsebino

Za učitelje tudi v šolskem letu 2022/2023

torek, 30. 8. 2022 8:58

Bliža se začetek novega šolskega leta, z njim pa se gradijo novi načrti za delo z učenci. Pri izvedbi pouka vam na Arnesu lahko pomagamo z naborom brezplačnih storitev, ki vam bodo olajšale načrtovanje in delo, do njih pa lahko z AAI-računom dostopate prek portala Moj Arnes.

Arnes e-pošta

Pri storitvah zagotovo ne moremo preskočiti e-poštnega predala – s svojim računom, ki ga pridobite pri vašem računalnikarju, lahko dostopate do e-poštnega predala ter ustvarjate distribucijske sezname, ki vam bodo omogočili hitro, varno in zanesljivo pošiljanje e-pošte več prejemnikom hkrati, pri tem pa vaša sporočila ne bodo končala v neželeni pošti.

Arnes Učilnice

S pomočjo Arnesovih spletnih učilnic boste lahko za vaše učence urejali zanimive in interaktivne izobraževalne vsebine, ki bodo pripomogle k raznovrstnosti učnih ur in spodbujale motivacijo za učenje. Pripravili smo veliko izobraževanj, ki vam bodo pomagala osvojiti potrebna znanja za vzpostavitev in vzdrževanje spletnih učilnic.

Arnes Video

Pri snemanju izobraževalnih vsebin ali prenosu šolskih prireditev lahko vaše videoposnetke varno shranite na portalu Arnes Video, prav tako pa lahko portal uporabite za prenos dogodkov v živo. Na voljo je tudi odzivna tehnična podpora uporabnikom, na portalu pa najdete tudi zbirko predavanj, konferenc, seminarjev in izobraževanj, ki so namenjena strokovnim delavcem v izobraževanju.

Arnes Zoom in drugi videokonferenčni sistemi

V primeru, da se kakšen učenec učne ure ne more udeležiti v živo, na Arnesu ponujamo brezplačno rabo videokonferenčnega sistema Arnes Zoom, ki pomaga vzpostaviti okolje virtualne učilnice s pomočjo kvalitetne slike in zvoka. Prav tako ponujamo druge videokonferenčne sisteme, ki so dobre rešitve za sestanke z manj prisotnimi.

Arnes Splet

Z orodjem Arnes Splet boste lahko šolske projekte predstavili v obliki spletne strani ali bloga, s tem pa povečali atraktivnost šolskih izdelkov tako za učence kot za obiskovalce spletne strani.

Arnes Filesender

Za pošiljanje večjih datotek, fotografij ali videov, lahko uporabite storitev Arnes Filesender. Enostavno naložite izbrane datoteke in določite datum poteka veljavnosti ter prejemnike.

Portal SIO

Na Portalu Slovenskega izobraževalnega omrežja (SIO) boste našli novice, koledar brezplačnih izobraževanj in že obstoječe rešitve za vsa vprašanja, ki jih imate v zvezi z Arnesovimi storitvami, orodji za učenje v razredu in prek spleta ter ostalimi težavami, s katerimi se najpogosteje srečujete pri poučevanju. V skupnosti SIO ne smemo pozabiti niti na spletno učilnico Kolesar, v kateri lahko učenci opravljajo kolesarski izpit.

Redno spremljajte novičnik in koledar izobraževanj, saj ob udeležbi na izobraževanjih prejmete tudi potrdilo in točke za napredovanje.

Srečno v novem šolskem letu!

Za več informacij obiščite spletno stran Arnes in portal SIO. Pri tehničnih težavah ali kakršnihkoli vprašanjih smo na voljo vsak delovnik od 8. do 16. ure na telefonski številki 01 479 88 77 ali na e-poštnih naslovih info@arnes.si in helpdesk@arnes.si, prav tako pa si lahko na naši spletni strani preberete osnovne informacije za pomoč pri storitvah.

 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)