Skoči na glavno vsebino

Začel se je brezplačni odprti spletni tečaj o varni rabi interneta in naprav

sreda, 11. 11. 2015 14:43

Pridružite se tretji ponovitvi Arnesovega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav (MOOC-V), ki že poteka. Na tečaj se je v prvih dveh izvedbah prijavilo 1.777 udeležencev, kar 970 pa se jih je udeležilo tudi delavnice v živo. Tudi tokrat aktivnost prilagajate svojim željam in potrebam in se znotraj tečaja izobražujete takrat, ko vam to najbolj ustreza.

mooc-video-layoutNa tečaj se lahko prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, uporabite svoj AAI račun, ali pa si ustvarite novega. Ključ za vstop v tečaj je: mooc2015november (podrobnejša navodila).

Če ste v spletno učilnico MOOC-V že vpisani in želite opravljati novembrski tečaj, se iz učilnice izpišite in ponovno vpišite z novim ključem: mooc2015november (podrobnejša navodila). V primeru težav z vpisom na tečaj se za pomoč lahko obrnete na podpora(at)sio.si.

Na izobraževanju se boste seznanili s pastmi, ki jih prinašajo internet in sodobne tehnologije in izvedeli, kako se pred njimi lahko zaščitite. Spoznali boste, da na spletu morda objavljate več, kot si želite in se seznanili z vplivom sodobnih tehnologij na zdravje in okolje. Kraja gesel, virusi, »phishing«, spletne prevare, družbeni mediji in zasebnost, spletno vrstniško nasilje, odvisnost od spleta oz. tehnologij – to je le nekaj tem, s katerimi se boste na izobraževanju lahko podrobneje seznanili in posledično splet uporabljali varneje.

Udeleženci, ki boste uspešno zaključili spletni tečaj, boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«, če se boste udeležili delavnice, pa tudi potrdilo o udeležbi na izobraževanju v trajanju 16 ur.Badge_slo

Predlagamo vam, da se na tečaj vključi čim več udeležencev z vaše organizacije, saj bodo tovrstna znanja vam in vašim sodelavcem koristila tako na delovnem mestu kot tudi doma. Udeležba na spletnem tečaju je za vse uporabnike brezplačna, prav tako bomo v Ljubljani izvedli vsaj štiri brezplačne delavnice, ki so pogoj za pridobitev potrdila o udeležbi.

Dodatne informacije o izobraževanju: mooc.arnes.si in znam.arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)